Za nezbytnou rehabilitaci se platit nebude, slibuje poslankyně

21.08.2011 7:26

Úraz s trvalými následky nebo jiné dlouhodobé onemocnění pohybového aparátu je pro člověka těžkou zkouškou. Bude nemocný člověk nucen sáhnout nejen na dno svých sil, ale také až na dno své peněženky?

Za nezbytnou rehabilitaci se platit nebude, slibuje poslankyně

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz s přezdívkou kalib chtěl od paní poslankyně Renáty Witoszové (TOP 09) slyšet, zda bude i nadále rehabilitace pro člověka po úrazu zdarma nebo zda si ji bude muset zraněný občan hradit. Na následujících řádcích přinášíme odpověď členky parlamentu.

Pacient nemá jinou možnost

Podle Witoszové by v oblasti rehabilitace po úrazech či onemocněních pohybového aparátu nemělo dojít k žádným zásadním změnám, protože pacient se nemůže rozhodnout, zda využije tuto rehabilitaci nebo si pomůže jinou cestou. V těchto případech jiné možnosti zpravidla neexistují.

„Pokud se jedná o nezbytnou rehabilitaci po úrazech (i jiných onemocněních pohybového aparátu), tak mým názorem je, že v tomto případě by nemělo dojít k žádným výrazným změnám, protože pacient si opravdu nemůže tuto péči ničím nahradit a také v tomto duchu jsem s panem ministrem zdravotnictví Leošem Hegrem (TOP 09) tuto věc již několikrát konzultovala," tvrdí Witoszová.


Foto:mzcr.cz

Související:

Zranil ses sám? Zaplať si léčbu, navrhuje koalice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…