Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem od ČEZ

13.06.2018 10:21

Zaměstnanci Ministerstva životního prostředí budou při své práci využívat elektromobil Volkswagen e-Golf. Vůz včera náměstkovi ministra životního prostředí Vladislavu Smržovi slavnostně předali manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík a manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek.

 Ministerstvo životního prostředí jezdí elektromobilem od ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Čtyřletá zápůjčka vozu je jednou z mnoha aktivit projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v České republice.

„Vítáme možnost vyzkoušet v provozu vlastnosti zapůjčeného elektrovozu. Díky stále hustší síti veřejných dobíjecích stanic ho budeme moci testovat i mimo hlavní město,“ řekl při předávání vozu náměstek ministra životního prostředí Vladislav Smrž.

„Dlouhodobě s Ministerstvem životního prostředí ČR spolupracujeme nejen na rozvoji elektromobility. Těší nás, že dneškem na tuto tradici navážeme další kapitolou,“ uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

„Vnímáme, jak v průběhu času roste důvěra úřadů z oblasti státní správy v elektromobily. Vliv na to má logicky také možnost vyzkoušet si jízdní vlastnosti těchto vozů v běžném provozu,“ doplnil manažer prodeje ČEZ ESCO David Martinek.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ z řad institucí a ministerstev jsou také Úřad vlády, Ministerstvo dopravy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo práce a sociálních věcí. Mezi další patří automobilky, obchodní centra, komerční subjekty či radnice po celé České republice.

Projekt Elektromobilita ČEZ v současnosti provozuje nejrozsáhlejší síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice – vedle 49 rychlodobíjecích stanic je řidičům k dispozici i více než padesátka tzv. stanic normálního dobíjení. Více na http://www.elektromobilita.cz/cs/mapa-dobijecich-stanic.html. Při využívání celé sítě dobíjecích stanic se uživatel před dobíjením identifikuje jedinečnou RFID kartou.

Více než 100 veřejných rychlodobíjecích stanic postupně buduje Elektromobilita ČEZ v letech 2017–20 na hlavních tazích napříč Českou republikou. Stanice umožňující dobití většiny běžné kapacity baterií za 20 až 30 minut vznikají díky grantu z evropského programu CEF. Provoz zahájí mj. i několik lokalit kombinujících integraci dobíjecích stanic, systému pro ukládání energie a výroby z obnovitelného zdroje. Souběžně jsou veřejné dobíjecí stanice stavěny i z vlastních prostředků Skupiny ČEZ.

V České republice jsou v současnosti registrovány už zhruba dva tisíce elektromobilů. Třicítka z nich patří do vozového parku projektu Elektromobilita ČEZ. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta stávají běžnou součástí zejména městského provozu. To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…