Česká pošta: Pošta Partner musí být prospěšná pro všechny strany

17.03.2024 16:44 | Tisková zpráva

Generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán ve čtvrtek 14. března jednal se starostkou obce Nezdenice Libuší Bídovou o možnostech převodu poštovní pobočky na poštu Partner a prodeji budovy, v níž tato pobočka sídlí, místní samosprávě.

Česká pošta: Pošta Partner musí být prospěšná pro všechny strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

„Základním předpokladem vzniku pošty Partner je dohoda mezi Českou poštou a provozovatelem s akceptací místních specifik. Tento vztah musí být férový a prospěšný pro všechny zúčastněné strany. Česká pošta provozuje 920 pošt Partner a žádná nevznikla na základě nátlaku ze strany naší firmy. Naším zájmem je, aby poštovní služby byly v obci Nezdenice zachovány. Poštou Partner se pro obec také otevírá možnost odkoupit budovu, kde provozovna sídlí. Po vyřešení historických právních a smluvních vazeb je možné celý převod realizovat,“ říká generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

Projekt Pošta Partner je právně ukotven ve smluvním vztahu mezi Českou poštou a obcí nebo soukromým provozovatelem. Cesta k dosažení této dohody je ale u každého případu individuální. Nelze strojově převádět pobočky na partnerské provozovny bez ohledu na specifické místní podmínky a bez přihlédnutí k historickým souvislostem. Česká pošta bude tento postup vždy ctít.

„Velmi oceňuji přístup pana generálního ředitele. Po mé osobní prosbě o seznámení se s našimi nelehkými podmínkami se se mnou sešel a společně jsme se dohodli na dalších krocích, které naší obci umožní získat budovu České pošty. Takový férový styl komunikace velice vítám a vidím v něm jednoznačně i cestu pro oboustranně smysluplnou spolupráci,“ říká starostka obce Libuše Bídová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…