Česká pošta: Budova v obci Borová Lada mění majitele

07.03.2024 22:03 | Tisková zpráva

Ve středu 6. března se od devíti hodin konala e-aukce na budovu České pošty v obci Borová Lada. Státní podnik nemovitost touto formou, celkově počtvrté na tento objekt, nabízel široké veřejnosti k odkupu.

Česká pošta: Budova v obci Borová Lada mění majitele
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Minimální cena nemovitosti byla stanovena znaleckým posudkem na pět milionů korun. Do e-aukce se přihlásil jediný zájemce, soukromá osoba, který budovu včetně pozemku o rozloze 231 m2 za vyvolávací cenu získal.

„Nemovitost byla dříve využívána jako pobočka České pošty. V současné době již pro ni Pošta nemá využití. Poštovní služby zajišťuje v této lokalitě obec formou pošty Partner od listopadu loňského roku. V prodané nemovitosti je část prostor pronajata formou nájemní smlouvy, kde práva a povinnosti přechází na nového majitele. Nyní bude po vypořádání kupní ceny uzavřena kupní smlouva a proveden vklad na katastru nemovitostí. Naším záměrem bylo nepotřebný majetek prodat a zároveň v obci zachovat poštovní služby. To se podařilo,“ říká Jiří Valečko, manažer správy majetku České pošty.

Aktuálně Česká pošta nabízí k prodeji formou e-aukce celkem 22 nemovitostí, v přípravě na prodej je dalších jedenáct objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tisk.cirkev.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…