Česká televize: Čtyři nominace na Prix Europa

07.09.2022 7:34

O „evropské Oscary“ se uchází minisérie Podezření i vzdělávací projekty České televize

Česká televize: Čtyři nominace na Prix Europa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Kriminální drama, tematika sexuálního obtěžování i dva projekty dětského webu ČT :D. O ceny prestižního festivalu Prix Europa se budou letos ucházet hned čtyři nominanti České televize. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
V konkurenci 606 přihlášených pořadů se do užšího výběru probojovala minisérie Podezření, seriál Pět let a vzdělávací projekty Ukrajina – Co se děje a jak se s tím vyrovnat a Mendel: navzdory vytrvat.

O ocenění z evropského festivalu televizní, rozhlasové a on-line produkce Prix Europa 2022 se bude Česká televize ucházet se svými čtyřmi projety hned ve dvou kategoriích. O vítězství v sekci hraných televizních pořadů se utká třídílné kriminální drama Podezření, které si při svém uvedení v březnu nenechalo ujít v průměru více než 1,2 milionu diváků, a seriál Pět let, určený pro online platformu iVysílání.

Nominaci získaly také dvě vzdělávací série dětského programu ČT :D. V kategorii digitálních projektů se v mezinárodní konkurenci dvacítky soupeřů utkají naučné sbírky Ukrajina – Co se děje a jak se s tím vyrovnat a Mendel: navzdory vytrvat.

O vítězi festivalu Prix Europa bude rozhodovat mezinárodní porota v německé Postupimi od 23. do 29. října. Do celkem devíti kategorií se letos přihlásilo 606 projektů, do užšího výběru se probojovalo 187 z nich. Festival oceňuje nejlepší mediální produkci Evropy již od roku 1987.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…