Český rozhlas Radioservis: Jan Jiráň, Robert Rytina - Nebojte se opery

10.11.2021 9:15 | Tisková zpráva

Publikace Nebojte se opery obsahuje dvanáct příběhů, vycházejících z libret slavných oper (Prodaná nevěsta, Rusalka, Carmen, Kouzelná flétna, Lazebník sevillský, Nápoj lásky, Turandot, La traviata, Don Giovanni, Jakobín, Její pastorkyňa, Porgy a Bess) ve zpracování herce, hudebníka, dramatika a režiséra Jana Jiráně.

Český rozhlas Radioservis: Jan Jiráň, Robert Rytina - Nebojte se opery
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ten opery už dříve zdramatizoval a se známými českými herci natočil CD projekt Nebojte se klasiky!, který zaznamenal značný posluchačský ohlas, na který publikace navazuje.

Příběhy doplňují faktografie, biografie, zajímavosti a fotografie, které připravil dramaturg a grafik uvedeného nahrávacího projektu Robert Rytina. Vznikla tak bohatě ilustrovaná publikace, která ke každému opernímu titulu přináší maximum informací atraktivní formou.

Tak jako v případě CD projektu je publikace určena širokému spektru zájemců: od zvídavých dětí přes žáky a studenty základních uměleckých škol (ti používají CD Nebojte se klasiky! často jakou učební pomůcku) až po dospělé čtenáře, kteří se chtějí zábavnou cestou vzdělat v operní problematice a příbězích slavných operních titulů.

Kniha Nebojte se opery! má šanci svou formou i obsahem na knižním trhu zaujmout, protože kromě klasických operních průvodců, určených primárně dospělým čtenářům, a jednoho či dvou knižních titulů, které aspirovaly na to vzdělat o opeře dětské čtenáře, zde publikace rodinného charakteru s touto tematikou zcela chybí.

Váz., formát 170x240 mm, 296 stran, fotografie v textu, cena: 310,-
ISBN: 978-80-88286-28-8      EAN: 9788088286288

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…