Do čela Vítkovic Heavy Machinery nastupuje Daniel Kurucz

04.06.2018 10:03

Novým generálním ředitelem společnosti VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY (VHM) byl od začátku června jmenován Daniel Kurucz. V minulosti řídil divizi švédské globální společnosti Sandvik - působící ve stejném oboru jako VHM, stál v čele Českých drah nebo v čele divize speciální chemie holdingu Agrofert. Dosavadní generální ředitel VHM Martin Žák se vrací na svůj původní post ředitele společnosti Vítkovice Doprava.

Do čela Vítkovic Heavy Machinery nastupuje Daniel Kurucz
Foto: Vítkovice Heavy Machinery
Popisek: Vítkovice Heavy Machinery

Pro řízení VHM byl Kurucz vybrán investorem, společností SPV VTK podnikatele Jaroslava Strnada, jako krizový manažer, který má obnovit důvěru zákazníků, finančních partnerů, dodavatelů a zaměstnanců ve značku VHM. „Mým úkolem je spolu s týmem spolupracovníků, který sestavím, zopakovat to, co se stejnému investorovi podařilo před pěti lety v kopřivnické Tatře. Zachránit slavnou českou průmyslovou značku, ekonomicky ji stabilizovat a vytvořit předpoklady pro její další rozvoj,“ uvádí nový generální ředitel.

Daniel Kurucz (50 let) vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze se specializací na zahraniční obchod. Později získal na ČVUT a Sheffield Hallam University titul MBA v oboru řízení průmyslových podniků. Absolvoval studijní pobyty ve švédském Stockholmu a ve švýcarském Lausanne.

Pracoval ve vrcholovém managementu nadnárodních společností. Vedle strojírenské společnosti Sandvik to byl například japonský Fujifilm. Šéfoval také společnostem v Indii, Číně, Kanadě a USA.  V posledních 3 letech se věnuje krizovému řízení a transformacím firem. Vedle toho je také členem vedení Česká basketbalové federace, z.s. a úspěšným aktivním trenérem s FIBA licencí kategorie A.

VHM procházejí reorganizací se vstupem investora, společnosti SPV VTK Jaroslava Strnada. Výrobkové portfolio firmy zahrnuje škálu od ingotů až po dodávky celých výrobních technologií. VHM má uzavřený výrobní cyklus -  od ocelárny, přes špičkové kování, až k finálním výrobkům. Obchoduje v mnoha zemích. Na nejsilnějším německém trhu je společnost známá zejména v oblasti ingotů, tvarově složitých odlitků, výkovků a lodních dílů. Napříč světem působí jako dodavatel částí pro hydroelektrárny, větrné elektrárny a výrobce strojů a zařízení pro těžbu a zpracování nerostů a technologií pro nejrůznější obory průmyslu. VHM zaměstnává zhruba tisícovku lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …