Elektronická aukce energií v Praze 2 úspěšně proběhla

12.11.2013 16:00

Dne 30. 10. 2013 proběhla elektronická aukce na dodavatele elektrické energie a plynu pro domácnosti v městské části Praha 2. Vítězem pro obě komodity se stala společnost Vemex Energie, a. s., jejímž majoritním vlastníkem je společnost Gazprom Germania GmbH.

Elektronická aukce energií v Praze 2 úspěšně proběhla
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

V Praze 2 se do elektronické aukce přihlásilo více než 300 domácností. Několik desítek domácností, které nebyly zařazeny do říjnové aukce buď z důvodu pozdějšího podepsání mandátní smlouvy se spol. eCENTRE nebo pozdějšího dodání požadovaných doplňujících informací, se zúčastní aukce listopadové.

Z uvedených výsledků je patrné, že průměrná výše úspory dosáhla u elektřiny 31,08 % a u zemního plynu 25,16 %.

energie.jpg

Místostarosta Prahy 2 Ing. Jan Vaněk dodává: „Jsme rádi, že většina domácností ušetří více než 20 % na obou komoditách.“

Do soutěže se přihlásilo 39 dodavatelů. Podmínkou účasti bylo mimo jiné podepsání čestného prohlášení, v němž se dodavatel zavazuje, že ceny jsou konečné a neměnné po dobu dvou let a že smlouvy se uzavírají na dobu určitou (24 měsíců), bez možnosti automatického prodlužování.

Všechny klienty bude zástupce společnosti eCENTRE do několika dní kontaktovat a sdělí jim jejich konkrétní úsporu a termín, kdy budou na úřadu Prahy 2 připraveny k podpisu smlouvy s novým dodavatelem. Předpokládaný termín je druhá polovina měsíce listopadu 2013 a doba trvání 10 pracovních dní.

Domácnosti a podnikatelé, kteří nebyli zařazeni do říjnové elektronické aukce na elektrickou energii a zemní plyn budou soutěžit v aukci listopadové.

Termíny jsou následující:

  • Domácnosti     28. 11. 2013 od 10 hodin
  • Komerční sektor I.    14. 11. 2013
  • Komerční sektor II.    27. 11. 2013

O výsledku aukce budou všichni občané informováni na internetových stránkách městské části Praha 2. Zda a kolik domácnost ušetřila, se občan dozví od zástupců společnosti eCENTRE, kteří budou jednotlivé občany kontaktovat nejpozději do 10 dnů po e-aukci, a to e-mailem nebo telefonem a současně s nimi bude domluven další postup týkající se podepsání nových smluv.

O všem budou občané včas informováni na webových stránkách městské části Praha 2 a na informační lince 236 044 111.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…