Finanční úřady na konci března rozšíří úřední hodiny

07.03.2022 13:48 | Tisková zpráva

Termín pro podání tzv. papírových daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob je 1. dubna 2022. Finanční správa proto poslední týden před tímto termínem rozšíří úřední hodiny na finančních úřadech a během března pomůže s výběrem přiznání na svých výjezdech i v obcích, kde nejsou sídla finančních úřadů.

Finanční úřady na konci března rozšíří úřední hodiny
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Finanční správa rozšíří úřední hodiny svých územních pracovišť nad rámec obvyklých úředních hodin, a provoz podatelen bude zajištěn v termínu od 28. března do 1. dubna 2022 v čase 8:00 až 17:00 hodin.

Rozšířené úřední hodiny budou platit i na pracovištích 2+2, které jsou v tzv. optimalizovaném režimu. Vybraná pracoviště 2+2 mohou mít stanovena úřední hodiny odlišně v souvislosti s provozní dobou městských úřadů, ve kterých sídlí. Seznam pracovišť 2+2 je k dispozici zde.

Finanční správa organizuje ve spolupráci se starosty a na základě evidovaného zájmu také výjezdy do obcí. První výjezdy začaly již minulý týden v Jihočeském kraji. Kompletní přehled dle jednotlivých krajů je k dispozici na následujícím odkazu zde.

Lhůta pro daňové přiznání podané elektronicky (např. prostřednictvím portálu MOJE daně), pokud nebylo podáno do 1. dubna, je o měsíc delší a posledním dnem pro elektronické podání je pondělí 2. května 2022. Pokud daňové přiznání nebylo podáno do 1. dubna a za daňový subjekt jej podá daňový poradce nebo advokát, je lhůta pro jeho podání delší, a to do pátku 1. července 2022. Stejná lhůta platí i pro daňové subjekty, které mají zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…