Hasičský záchranný sbor: Humanitární pomoc dorazila v pořádku do všech tří destinací

10.04.2022 12:58 | Tisková zpráva

Tři konvoje humanitární pomoci dorazily ve čtvrtek, 7. dubna 2022, do místa určení. Dva konvoje se zdravotnickým materiálem obsahujícím ochranné obličejové masky, obleky, rukavice a jiné mířily na území Moldavska a do logistického centra v polském městě Niemce. Třetí směřoval na slovensko-ukrajinské hranice s hasičským vybavením a výškovou technikou do obce Michalovce.

Hasičský záchranný sbor: Humanitární pomoc dorazila v pořádku do všech tří destinací
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) ve dnech 6. - 7. dubna 2022 zabezpečoval nakládku a následně přepravu humanitární pomoci (HP) a materiálu pro ukrajinské uprchlíky a hasiče, která mířila na Slovensko do obce Vyšné Nemecké a do logistického centra v polském městě Niemce. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Nakládka HP získaná prostřednictvím sbírky Hasiči hasičům proběhla ve středu, 6. dubna ve skladech Skladovacího a opravárenského zařízení HZS ČR (SOZ HZS ČR) v Hluboké nad Vltavou a Drahanovicích. HZS ČR vyhlásil sbírku materiálního hasičského vybavení ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska na základě prioritního zájmu hasičů z Ukrajiny. Zásilka na slovensko-ukrajinské hranice obsahovala 82 palet materiálu s hasičskou výstrojí a 1 kus výškové techniky. Hasičská technika se po naložení HP přesunula do Hlučína, odkud vyrazila ve čtvrtek v 5:00 hodin ráno do slovenské obce Vyšné Nemecké.

Současně probíhala ve středu ve skladu v Sedlčanech nakládka 63 palet s humanitární pomocí, jež obsahovala zdravotnický materiál v podobě ochranných obličejových masek, ochranných obleků, rukavic a respirátorů FFP2. Ta následně vyrážela z Hlučína v 5:00 hodin ráno a mířila do logistického centra v polském městě Niemce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…