Jihomoravský a Trenčínský kraj chtějí zlepšit příjezd ke kulturním památkám u hranic se Slovenskem

23.01.2018 7:34

Silnice druhé a třetí třídy, po kterých jezdí turisté ke Kuželovskému mlýnu na české straně hranice a k Žurkovu mlýnu na slovenské straně hranice, chtějí Trenčínský a Jihomoravský kraj opravit s pomocí peněz z programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika.

Jihomoravský a Trenčínský kraj chtějí zlepšit příjezd ke kulturním památkám u hranic se Slovenskem
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

V rámci projektu, který nese název „Zlepšení dopravní dostupnosti Myjavska a Horňácka“, by jihomoravští silničáři zrekonstruovali celkem 4 kilometry vozovek. Podání žádosti společně se slovenským partnerem dnes (22. ledna) na svém zasedání schválili radní Jihomoravského kraje. Náklady na projekt se odhadují ve výši 1,2 milionu eur.

„Jihomoravský kra by prostřednictvím Správy a údržby silnic JMK opravil úsek silnice III/49918 od křižovatky s komunikací I/71 až do Kuželova. Silničáři by zrekonstruovali kryt vozovky při zachování šířkového uspořádání. Součástí projektu jsou sanace krajů vozovky, úprava krajnic a rekonstrukce odvodnění,“ popsal náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Projekt podle Hanáka navazuje na aktuální opravu průtahu Hrubou Vrbkou, kterou kraj již dříve úspěšně zaregistroval do Integrovaného regionálního operačního programu. „Trenčínský samosprávný kraj by poté opravil navazující úsek silnice II. třídy od státních hranic. V případě úspěšného podání lze z INTERREGu čerpat až 90 procent nákladů. O zbývajících 10 procent by se podělily kraje,“ uzavřel Hanák.

Podání žádosti o podporu se předpokládá na konci letošního února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…