Klíčová část Pražského okruhu je o krok blíž svojí realizaci, ŘSD může začít vykupovat pozemky

19.06.2022 18:10 | Tisková zpráva

Pokračování Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1 získalo pravomocné územní rozhodnutí. V celé 12,6 kilometrů dlouhé trase budoucí dálnice může nyní Ředitelství silnic a dálnic začít vykupovat pozemky a chystat žádost o stavební povolení. Stavba by mohla začít v roce 2024.

Klíčová část Pražského okruhu je o krok blíž svojí realizaci, ŘSD může začít vykupovat pozemky
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Krajský úřad Jihočeského kraje potvrdil právní moc územního rozhodnutí pro dostavbu Silničního okruhu kolem Prahy, konkrétně pro důležitou stavbu 511 od Běchovic k dálnici D1. Na stavbu je již zpracována dokumentace ke stavebnímu povolení a obratem budou zahájeny výkupy pozemků v celé trase,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.

Zahájení stavby pokračování Pražského okruhu předpokládá Ředitelství silnic a dálnic v roce 2024. Záležet nyní bude na tom, kdo a jestli případně podá vůči pravomocnému územnímu rozhodnutí žalobu a jaký bude výsledek soudního přezkumu.

„Ještě letos do konce června bude rozesláno 367 kupních smluv vlastníkům pozemků. Zároveň bude probíhat kompletní příprava pro podání žádosti o stavební povolení a na podzim budou zahájeny práce na zadávací dokumentaci stavby pro výběr zhotovitele,“ říká generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Úsek 511 Běchovice – D1 je součástí postupně realizovaného Pražského okruhu, který patří k nejvýznamnějším dopravním stavbám v České republice. Po svém dokončení vzájemně propojí celkem devět komunikací dálničního typu směřujících z Prahy a spojujících hlavní město s okolními regiony a státy. Zároveň rozvádí jak tranzitní tak příměstskou dopravu po okraji města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…