Kraj Vysočina: Sociální služby na Vysočině mají kvalitní zázemí

26.07.2018 13:50

Dobu prázdnin využijí náměstci hejtmana Kraje Vysočina Martin Kukla a Pavel Franěk mimo jiné ke kontrole majetku kraje sloužícího sociálním službám. V minulých dnech osobně navštívili ústavy a domovy především na Pelhřimovsku.

Kraj Vysočina: Sociální služby na Vysočině mají kvalitní zázemí
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Intenzivní komunikace s řediteli sociálních zařízení nám usnadňuje plánování oprav i přípravu případných investic,“ říká náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Domov Jeřabina v Pelhřimově plánuje za finančního krytí Kraje Vysočina pro své klienty v okrajové části města vybudovat přístřešek pro aktivizační terapii, ta je v okresním městě doplněna i pracovními činnostmi v mandlovně a žehlírně nabízející služby i pro veřejnost.

Domovy pro seniory v Proseči – Obořiště i v Proseči u Pošné sídlí v památkově chráněných objektech, čemuž odpovídá i jejich údržba. V obou případech se Kraj Vysočina chová jako odpovědný majitel. V případě Proseče u Pošné už klientům s Alzhaimerovou chorobou slouží vzpomínková cesta a není vyloučeno, že toto krajské zařízení bude do budoucna centrem péče o nemocné s onemocněním ALS, tedy zatím nevyléčitelným progresivním neurodegenerativním onemocněním. V Česku touto vzácnou chorobou trpí přibližně šest stovek lidí. Sanace obvodových zdí a odvodnění jedné z budov nyní realizuje Kraj Vysočina v zařízení v Lidmani. Náměstci hejtmana ještě stihli navštívit Ústav sociální péče v Černovicích a seznámit se s aktuální fází příprav PPP projektu na výstavbu domova důchodců v Humpolci. Stále platí, že soukromý investor by mohl nové bydlení nahrazující současné dosluhující zařízení už na přelomu let 2019 a 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…