Ministerstvo financí: Náměstkem pro finanční řízení a audit je Jiří Fojtík

28.02.2021 11:58

Vítězem výběrového řízení na uvolněnou pozici náměstka pro řízení sekce Finanční řízení a audit se stal Ing. Jiří Fojtík. Nový náměstek Ministerstva financí bude mít na starosti sekci, která je mimo jiné zodpovědná za legislativu i výkon auditu a kontroly, controlling a účetnictví veřejného sektoru, cenovou politiku, ale je také gestorem otevřených dat. Do funkce bude jmenován 8. března.

Ministerstvo financí: Náměstkem pro finanční řízení a audit je Jiří Fojtík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink ministerstva financí o pokračování Pětadvacítky pro OSVČ a její rožšíření pro společníky malých s.r.o. a dále pozastavení EET do konce roku 2020

Jiří Fojtík je zkušeným manažerem s dlouholetou praxí vrcholového řízení ve veřejném sektoru. Od roku 1999 působil na různých pozicích v rámci Finanční správy, na řídících pozicích působí od ledna 2001. Jako ředitel sekce metodiky a výkonu daní na Generálních finančním ředitelství metodicky řídil činnost soustavy finančních úřadů včetně Odvolacího finančního ředitelství. Při svém působení na GFŘ byl mimo jiné zástupcem Finanční správy ČR v projektu Tadeus, který je platformou pro jednání vrcholných představitelů finančních správ jednotlivých členských zemí EU. V současnosti se rovněž věnuje přednáškové činnosti a publikuje pro daňový Bulletin Komory daňových poradců ČR.

Jiří Fojtík je stár 55 let a má dospělého syna. Jeho koníčkem je kromě práce také sport, zejména cyklistika, tenis a hokej, kterým se věnuje pasivně i aktivně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…