Nadace ČEZ: Vysmáté léto opět pomůže dvěma organizacím z Kadaně

28.06.2018 21:39

Nezadržitelně se blíží největší hudební svátek na Chomutovsku, jímž je bezesporu rockfest Vysmáté léto v Kadani. Jeho konání tentokráte připadlo na 30. června a Nadace ČEZ bude opět u toho.

Nadace ČEZ: Vysmáté léto opět pomůže dvěma organizacím z Kadaně
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Stejně jako v předchozích letech zde bude mít své Oranžové kolo, takže návštěvníci se mohou zaposlouchat nejen do hudební produkce kapel či jednotlivců zvučných jmen, ale zároveň i pomoci dobré věci. Opět se totiž bude šlapat o sto tisíc korun, které si ve finále rozdělí mezi organizace Světlo Kadaň, z. s., a ZAČÍT SPOLU Základní škola a Mateřská škola Kadaň.

Jakou finanční částku bude mít po skončení šlapání na Oranžových kolech Nadace ČEZ ta či ona organizace vypsánu na symbolickém šeku, se pochopitelně ještě neví. Její výše bude záležet právě na návštěvnících 15. ročníku Vysmátého léta. Respektive jakou silou a rychlostí se opřou do pedálů speciálně upravených rotopedů. Jisté je zatím jen jedno, a to na co podpořené organizace takto získané finanční prostředky využijí. Zájmové sdružení Světlo Kadaň by za ně rádo zrealizovalo poznávací výlety pro děti z klubů, aby mohly trávit příjemně i letní čas a při tom se i něco nového dozvěděly. Pokud nějaké peníze zbydou, budou využity na nákup nového nábytku do kluboven či materiál pro tvoření a hry.

„Finanční dar získaný od Nadace ČEZ, ale hlavně díky návštěvníkům Vysmátého léta využijeme na budování zahrady. Naším cílem je propojit vnitřní a vnější prostředí, které poslouží k přirozenému učení dětí. Vnímáme přírodu jako veliký zdroj pro získávání nových zkušeností. Z vlastních prostředků se nám podařilo již část zahrady zrenovovat. Díky této finanční podpoře pak můžeme pokračovat v budování přírodních pracovních center, které budou dětem poskytovat skvělé zázemí pro učení venku,“ uvedla Diana Roubová, ředitelka ZAČÍT SPOLU ZŠ a MŠ Kadaň.

Šlápnout do pedálů Oranžových kol Nadace ČEZ, a tím přeměnit svou energii ve finance, budou moci návštěvníci již 15. rockfestu Vysmáté léto 30. června od 10 hodin.  V 15.45 přitom proběhne tradiční duel zástupců organizací, v ten čas se již prakticky jedná o poslední „jízdy“. K předání symbolických šeků pak dojde zhruba v 16.50 hodin před koncertem Bena Cristovaa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…