Sanatoria Klimkovice zakoupila pro děti nový přístroj na výuku chůze

11.07.2019 12:04

Nový robotický přístroj Innowalk na výuku chůze zakoupila v červenci Sanatoria Klimkovice. Je určen pro děti s neurologickým postižením, které mají potíže s chůzí, nebo zatím vůbec nechodí, či dokonce samostatně ani nestojí. V sanatoriích je to už druhý robot k podobnému účelu, v listopadu 2017 lázně pořídily zařízení Prodrobot, které lze ale využívat jen pro děti do 130 cm výšky. Protože se původní přístroj osvědčil, letos investovaly klimkovické lázně do dalšího přístroje, určeného i pro odrostlejší dětské pacienty, zhruba 1,5 milionu korun.

Sanatoria Klimkovice zakoupila pro děti nový přístroj na výuku chůze
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

„Robot by měl ulehčit i zefektivnit práci fyzioterapeutů, ale zkušené ruce fyzioterapeutů nikdy zcela nenahradí,“ uvedl prokurista Sanatorií Klimkovice Jozef Dejčík.

„Robotický přístroj Innowalk využíváme k nácviku správných stereotypů chůze, k jejímu zkvalitňování. Pro děti, které dosud nechodí, nebo dokonce ani nestojí, to je mnohdy první příležitost vyzkoušet si, jaké to je udělat krok. U přístroje Innowalk navíc můžeme do nácviku zapojit i horní končetiny,“ uvedla vedoucí fyzioterapie dětské léčebny Sanatorií Klimkovice Lucie Willaschková.

Za pomoci Innowalku nejčastěji rehabilitují děti s dětskou mozkovou obrnou, nebo po traumatech (zraněních) mozku, případně dětští pacienti s dalšími neurologickými diagnózami. 

Innowalk je již třetím robotem, který Sanatoria Klimkovice v rehabilitaci využívají. Vedle Prodrobota v dětské léčebně je to na dospělém oddělení také robotická ruka Armeo určená pro rehabilitaci horní končetiny především u lidí po cévní mozkové příhodě, nebo po traumatech mozku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…