Spisovatelce Veronice Válkové vychází nová knížka Trojská válka

03.12.2014 9:40

Trojská válka s podtitulem Poseidónův hněv je další knížkou z pera známé autorky Veroniky Válkové. Publikaci, která pokračuje v sérii Kouzelný atlas putování časem a která je určena dětským čtenářům od 9 let, vydává nakladatelství Grada Publishing.

Spisovatelce Veronice Válkové vychází nová knížka Trojská válka
Foto: Archiv Grada Publishing
Popisek: Spisovatelka Veronika Válková se může pochlubit další knižní novinkou.

Historička, pedagožka a oblíbená spisovatelka Veronika Válková ve svých knihách přenáší dětské čtenáře od 9 let do skutečné, reálné historie, kde spolu s hlavní hrdinkou, dvanáctiletou Bárou, zažívají napínavé chvilky plné dobrodružství v historických kulisách zvoleného období. Společně s Bárou se tak děti podívají za hrdiny minulosti a stanou se účastníky událostí, ze kterých se jim bude tajit dech. Nenásilnou formou se seznámí se zajímavými historickými fakty a ve škole v hodinách dějepisu budou excelovat. Její knihy vhodně doplňují krásné ilustrace Petra Kopla.

V nejnovější knize Veroniky Válkové se její ústřední hrdince Báře  konečně podaří trefit do doby své první cesty do minulosti, do trojské války. Sem se chtěla vrátit, aby mohla Achillea varovat před následky jeho hněvu. Na místě ovšem zjišťuje, že trojská válka ve skutečnosti a trojská válka v podání Starých řeckých bájí či dokonce samotného Homéra jsou docela jiné události. Ano, Trója sice stojí a bojuje se o ní, Bára se tu setkává i se známými osobnostmi jako Odysseus, Hektór, Priamos, Nestór, Meneláos... Jenže ve válce vůbec nejde o Helenu. A ti špatní, Bára si to ani nechce připustit, ti špatní nejsou Trójané. Vlastně je spousta věcí jinak. Válka netrvá deset let, Achilleus a Patroklos k sobě mají blíž, než by Báru napadlo, Odysseus je v zásadě pěkný podrazák a ten dřevěný kůň, tak to je taky pěkný výmysl. Proč ve skutečnosti padnou trojské hradby, to by Báru nenapadlo ani v nejdivočejším snu...

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy - dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…