Startuje další ročník kampaně Do práce na kole. Registrace byly prodlouženy

01.05.2017 11:12

Startuje další ročník kampaně Do práce na kole. Registrace byly prodlouženy
Foto: wikipedia.com
Popisek: Cyklista, ilustrační foto

K dnešnímu dni je přes 12 300 registrovaných účastníků. Proto, aby dostali ještě poslední šanci opozdilcům, prodlužuje se možnost registrace do 3. května (včetně). 
 
Cílem kampaně je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. K zapojení stačí utvořit s kolegy dvou až pětičlenný tým, přihlásit se do konce dubna na www.dopracenakole.cz a jezdit během května co nejčastěji do práce na kole. Od loňska se mohou soutěže zúčastnit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžkách, bruslích a longboardech.
 
„Soutěžit mohou i lidé mimo Brno, pokud je tím nejbližším z účastnických měst,” vysvětluje vedoucí brněnské kampaně Anna Petříková. Všichni účastníci soutěže dostanou trika z biobavlny s originálním potiskem, budou moci využívat různé slevy a výhody u partnerů soutěže a vítězové pak získají cyklistické potřeby, vína, vstupenky nebo další zajímavé ceny. Hlavní cenou je letos městské designové kolo. 
 
Loňský rok stoupl počet soutěžících v celé republice o padesát procent oproti předcházejícímu ročníku.„Těší nás i velký zájem zaměstnavatelů, kteří své zaměstnance v šetrném cestování do práce podporují,“ říká Lenka Myšáková, koordinátorka celonárodní kampaně ze sdružení Auto-mat. Právě na komunikaci se zaměstnavateli kladou organizátoři velký důraz. Podmínky v zaměstnání jsou totiž často klíčové při rozhodování zaměstnanců, jak se do práce dopravit. V rámci kampaně tak budou mít účastníci možnost své zaměstnavatele hodnotit. Jejich body rozhodnou o tom, komu připadne titul „Cyklozaměstnavatel roku“.

Letošní novinkou bude ale ocenění všech zaměstnavatelů. „Podle bodového hodnocení obdrží úspěšní zaměstnavatelé hodnocení zlatý, stříbrný nebo bronzový cyklozaměstnavatel, které by mělo být takovým předstupněm k oficiálnímu celorepublikovému certifikačnímu systému, o jehož zavedení uvažujeme,“ uzavírá Anna Petříková.

Seznam letos zapojených měst
 
Brandýs nad Labem – Břeclav – Brno – České Budějovice – Hradec Králové – Hranice – Jihlava – Jindřichův Hradec – Karviná – Kladno – Krnov – Liberec a Jablonec n. N. – Most a Litvínov – Nové Město nad Metují – Nový Jičín – Olomouc – Ostrava – Otrokovice – Pardubice – Plzeň – Praha – Přerov – Příbram – Říčany u Prahy – Rychnov n. Kněžnou – Třebíč – Uherské Hradiště – Ústí nad Labem – Žďár nad Sázavou – Zlín – Znojmo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …