Světelnou projekcí Jihomoravský kraj připomene 1200. výročí Moravanů

26.11.2022 14:29 | Tisková zpráva

Výročí 1200 let od první písemné zmínky o Moravanech si Jihomoravský kraj v následujících dnech připomene speciálním nasvícením některých významných historických budov.

Světelnou projekcí Jihomoravský kraj připomene 1200. výročí Moravanů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Na závěr letošních připomínek tohoto výročí slavnostně nasvítíme v pátek budovu krajského úřadu v Brně, v sobotu se rozsvítí letovický zámek a v neděli zámek v Mikulově,“ přidal podrobnosti hejtman Jan Grolich.

Od 17:00 do půlnoci bude 26. listopadu nasvícen letovický zámek a stejně tak 27. listopadu Zámek Mikulov. Světelné projekce technicky zajistí společnost ECOLIGHT PROJECT, souhrnná cena nepřesáhne 65 tisíc korun.

Vyvrcholením letošních oslav byl 23. září slavnostní koncert Filharmonie Brno na brněnském výstavišti. „Možná to v jiných krajích tak nevnímají, ale pro nás je 1 200 let první dochované zmínky o Moravanech významné výročí. Je dobré vědět, kde jsou naše kořeny. Máme být na co hrdí,“ dodává hejtman Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…