ÚZSVM převedl Muzeu romské kultury Památník Hodonín u Kunštátu

03.02.2018 17:29

Odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ve Vyškově převedlo bezúplatně Muzeu romské kultury Památník Hodonín u Kunštátu.

ÚZSVM převedl Muzeu romské kultury Památník Hodonín u Kunštátu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o areál, který stojí v místech někdejšího internačního střediska a pracovního tábora. Od srpna 1942 do prosince 1943 byl objekt veden jako „Cikánský tábor“, ve kterém byli soustřeďováni Romové před transportem do Osvětimi. Historii tábora by v areálu měla dokumentovat expozice v nově vybudovaném infocentru i původní stavby – ubikace vězňů a barák dozorců.

Příslušnost hospodařit s Památníkem Hodonín u Kunštátu přešla na ÚZSVM na základě Usnesení vlády ČR ze září 2017. Vláda mimo jiné uložila ministru kultury a ministru školství, mládeže a tělovýchovy zajistit změny příslušnosti hospodařit s majetkem státu – převést památník z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského na Muzeum romské kultury.

ÚZSVM zajistil převod uvedeného majetku mezi těmito dvěma subjekty. Nejprve v souladu se zákonem o majetku státu převzal příslušnost hospodaření s areálem památníku a provedl zápis změny do katastru nemovitostí. Následně po dalších nutných administrativních krocích, které jsou rovněž dány zákonem o majetku státu, převedl památník na Muzeum romské kultury. Ke konečnému fyzickému převzetí majetku došlo koncem ledna 2018.

Památník Hodonín u Kunštátu zahrnuje devět pozemků a čtyři stavby včetně veškerého inventáře. Souhrnná účetní hodnota majetku je 58 066 239 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…