Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Konference o veřejné podpoře 2018

18.03.2018 12:20

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pořádá letošní mezinárodní dvoudenní konferenci o veřejné podpoře v termínu od 30. do 31. května.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Konference o veřejné podpoře 2018
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úvodní panel bude věnován aktuálnímu vývoji v oblasti veřejné podpory. V rámci panelu vystoupí místopředseda ÚOHS Petr Solský, náměstek ministra financí Ondřej Landa, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Simeona Zikmundová, která se zaměří na programové období 2020+, a vedoucí oddělení veřejné podpory ÚOHS Libuše Bílá, jež se zaměří na novelu Obecného nařízení o blokových výjimkách.

Podpoře výzkumu, vývoji a inovací bude věnován druhý panel konference, v němž vystoupí zástupce Evropské komise Bernhard von Wendland s příspěvkem na téma transferu znalostí, výzkumných organizací a vzdělávání na vysokých školách, dále Sibylle Summer z rakouského Federálního ministerstva pro digitální a hospodářské záležitosti, která se zaměří na výzkumné organizace a jejich financování; Martin Bunček z Technologické agentury České republiky věnuje svůj příspěvek tématu podpory výzkumu, vývoje a inovací z pohledu poskytovatele podpory a Milan Bumbálek z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se zaměří na vybrané otázky k podpoře výzkumu, vývoje a inovací.

V rámci třetího panelu vystoupí Michael Kincl z Nejvyššího soudu České republiky s tradičním přehledem rozhodovací praxe Evropské komise a soudních orgánů Evropské unie. Petr Kadlec z AK Havel & Partners rozebere rozhodnutí Evropské komise ve věci Česká pošta; Martina Břešťovská z Ministerstva zemědělství se bude věnovat příloze I SFEU a jejímu dopadu na veřejnou podporu; Martin Fott ze Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii se zaměří na procesní reformu Evropské komise a podá informace o probíhající revizi kodexu nejlepších praktik v řízeních o veřejné podpoře. Na závěr třetího panelu se Jana Staroňová (ÚOHS) bude věnovat povinnosti transparentnosti a jejího plnění prostřednictvím systému TAM.

Poslední, čtvrtý panel bude věnován problematice infrastrukturních projektů. Václav Hromada (ÚOHS) představí nové analytické přehledy k podpoře infrastruktury; Lida-Konstantina Balta, zástupkyně DG COMP Evropské komise, zaměří svůj příspěvek na financování vodohospodářské infrastruktury; Soňa Drobová ze slovenského soutěžního úřadu seznámí účastníky s vybranými rozhodnutími Evropské komise ve prospěch Slovenské republiky; Iva Příkopová (ÚOHS) vysvětlí, jak posuzovat lokální účinek podpory a Gabriela Kinclová (ÚOHS) v posledním konferenčním příspěvku podá informace o financování infrastrukturních projektů v oblasti kultury, kulturního dědictví a ochrany přírody z hlediska aplikace pravidel pro veřejnou podporu.

Další upřesňující informace o programu konference a registraci jsou postupně zveřejňovány na webu ÚOHS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…