Ústecký kraj: Dent ovládla Lucie Jalušková z hostitelské školy

23.01.2023 12:47 | Tisková zpráva

Na Vyšší odborné škole zdravotnické a Střední škole zdravotnické v Ústí nad Labem se uskutečnil 6. ročník mezinárodní soutěže mladých zubních techniků Ústecký Dent. Klání se zúčastnilo 24 soutěžících z 11 škol České republiky a dvě soutěžící z Maďarska.

Ústecký kraj: Dent ovládla Lucie Jalušková z hostitelské školy
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Jednalo se o klání, ve kterém mezi sebou soupeří v modelovacích technikách vybraní žáci ze všech škol České republiky vzdělávající budoucí zubní techniky. Ti se prezentovali svým umem ve dvou disciplínách – v kresbě a anatomické modelaci vybraného zubu.

„Jsem ráda, že tato soutěž probíhá na škole, která má dlouholetou tradici. Chtěla bych poděkovat ředitelce školy a všem jejím kolegům za to, že zvládli uspořádat takovou akci. Děkuji také všem pedagogům, kteří přijeli se soutěžícími a po celou dobu soutěže je budou podporovat. Věřím, že se tu sešla republiková elita a proto zbývá říct už jen jediné - nechť vyhraje ten nejlepší,“ přála si Jindra Zalabáková, radní pro školství, mládež a sport. Ta se zúčastnila slavnostního zahájení společně s Radimem Laiblem, radním pro zdravotnictví a také Zdenkou Vachkovou, předsedkyní výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Z celkového prvenství se radovala a diplom za první místo v kresbě si odnesla Lucie Jalušková (ta se stala zároveň i absolutní vítězkou) z ústecké zdrávky. První v modelaci byla Zuzana Šmelhausová ze SZŠ a VOŠZ Nymburk.

„Byl bych rád, kdyby zde v regionu zůstali i po ukončení studia absolventi a začali tu také pracovat,“ přál si radní pro zdravotnictví Radim Laibl a poukázal na fakt, že hodně absolventů odchází za prací do jiných regionů či do nedalekého Německa.

Výsledky soutěže:

Kresba:
1. Lucie Jalušková, VOŠZ a SŠZ Ústí nad Labem, 60 bodů
2. Natálie Novotná, VOŠZ a SŠZ Ústí nad Labem, 57 bodů
3. Viktória Kozák, BVHSZC Kézműves képző Technikum (Maďarsko), 47 bodů

Modelace:
1. Šmelhausová Zuzana, SZŠ a VOŠZ Nymburk, 54 bodů
2. Bystřická Veronika, SZŠ a VOŠZ Brno, 47 bodů
3. Narancsik Helén, VMSZC Oladi Technikum, Szombathely (Maďarsko), 46 bodů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…