Teplárna a město Most plánují setkání s veřejností na téma energie

23.01.2023 8:38 | Tisková zpráva

Setkání s veřejností na téma Drahé energie připravuje město Most ve spolupráci s komořanskou teplárnou. Setkání se uskuteční v Městské knihovně v Mostě v úterý 31. ledna od 17 hodin.

Teplárna a město Most plánují setkání s veřejností na téma energie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Veřejnost bude mít možnost diskutovat se zástupci energetických společností, kteří vysvětlí vše, co souvisí s teplem, elektřinou a plynem a co občany v současné době nejvíce trápí a zatěžuje jejich peněženky. Pořadatel akce, město Most, tak reaguje na aktuální situaci na trhu s energiemi a zve občany, aby přišli diskutovat s odborníky a získali přehled nejen o energiích, ale i pomoci v oblasti sociální sféry.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28754 lidí

Účast již přislíbil senátor za Mostecko Jan Paparega, vedoucí odboru sociálních věcí Magistrátu města Mostu Taťána Drahošová a vedoucí oddělení sociální práce mosteckého magistrátu Martina Kynclová.

„O dodávkách tepla v Mostě a Litvínově, zvýšení cen a dopadu windfall tax pohovoří ředitel Severočeské teplárenské Petr Horák. Veřejnost se například dozví o situaci v dodávkách elektřiny a plynu, co nyní aktuálně platí, jaké jsou možnosti snížit náklady na elektřinu a plyn, zda je výhodné měnit dodavatele, co znamená spot, zastropování cen a podobně,“ říká mluvčí teplárenské společnosti Miloslava Kučerová.

Účastníci debaty budou připraveni veřejnosti poradit také v oblasti dávek statní sociální podpory. Konkrétně jak žádat o pomoc, co je možné udělat, když se člověk dostane do potíží ve smyslu růstu cen energií a zvyšujících se nákladů na bydlení. Se společností Techem bude možné diskutovat na téma aktuálního stavu v rozúčtování nákladů a povinnosti informovat odběratele o spotřebě energií. Vstupné je zdarma!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…