Zaměstnanci loterního průmyslu bojují za svou práci peticí!

20.02.2015 13:58

Tisíce zaměstnanců loterní branže se formou petice obracejí na prezidenta, poslance a senátory. Obávají se totiž ztráty zaměstnání, a to v souvislosti s plánovanou změnou legislativy v oblasti loterního průmyslu.

Zaměstnanci loterního průmyslu bojují za svou práci peticí!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

 „Logicky se bojíme o svá místa. Máme rodiny a finanční závazky. Nechceme skončit na úřadech práce ani v exekucích. Je třeba, aby si naši zákonodárci uvědomili, že nepředstavujeme jen bezvýznamnou hrstku populace. Mnozí pracují v tomto odvětví celý život a často jsou úzce specializovanými odborníky ve svém oboru. Na legálních kamenných hernách, kasinech a návazných profesích je ekonomicky závislých na 60 000 lidí! Mají snad pro nás ti, kteří navrhují legislativní změny, novou práci?“ zamýšlí se Jarmila Novotná z iniciativy Loterie bez hazardu, která je iniciátorkou petice.

Signatáři petice proto požadují především, aby nová právní úprava nebyla diskriminační vůči některým typům loteriím, ale k regulaci celého segmentu přistupovala rovnoměrně a tak, aby přehnanými restrikcemi legální podnikání v konečném důsledku nezlikvidovala. Současně zaměstnanci chtějí, aby legislativa zajistila dlouhodobě stabilní podnikatelské prostředí tak, aby se podnikatelé a především zaměstnanci nemuseli obávat neustálých nepředvídatelných změn.

„Trváme současně na tom, že část prostředků, pocházející z provozu loterií, patří do veřejných rozpočtů, respektive neziskového sektoru. Plánovaným neúměrně vysokým, až likvidačním daňovým zatížením však sportovní organizace a stejně tak obce a města v důsledku ukončení podnikatelské činnosti legálních loterních společností o vysokou část příjmů přijdou,“ upozorňuje Novotná a dodává: „Máme proto obavy z toho, že stát sice alibisticky změní pravidla a populisté budou tleskat. Druhou stranou mince ale zůstane fakt, že se desetitisíce lidí ocitnou bez práce a hazard pokvete dál, ať už ve sklepech, na internetu, sociálních sítích nebo tabletech a chytrých telefonech.“

Signatáři petice jsou přesvědčeni, že nová právní úprava přinese eskalaci problémů s nelegálním hazardem, patologickým hráčstvím i příjmem veřejných rozpočtů. Dalším důsledkem bude zánik tisíců pracovních míst a tím i zvýšené sociální výdaje státu. Proto apelují na prezidenta, poslance i senátory, aby se situací vážně a zodpovědně zabývali. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…