Testy spotřebitelských organizací odhalují v potravinách z moře a oceánů čím dál častěji plastové mikročástice, vyskytují se zhruba v 70 % vzorků. Stejný problém se však týká například piva nebo medu a ani snížení spotřeby některých potravin vám nezaručí, že nebudete mít na talíři utajené mikroplasty. I když vše projde sítem bezpečnostních potravinových kritérií, stále nikdo neví, co s naším zdravím stopy plastu v dlouhodobé perspektivě udělají. Přitom se stále doporučuje pravidelně konzumovat mořské plody v rámci zdravého stravování. Co s tím?

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
potraviny , TZ , dTest , mikroplasty
autor: Tisková zpráva
Veřejná doprava
Dobrý den, když tak myslíte na ekologii, proč v Praze není hromadná doprava pro všechny zdarma?
Další články z rubriky

7:33 ČSÚ: Meziroční růst cen potravin opět zrychlil
Spotřebitelské ceny meziměsíčně vzrostly o 0,3 %. Tento vývoj byl ovlivněn zejména růstem cen v oddí…
- 22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024
- 19:44 SFŽP: O hrdinech zelené energie i spravedlivé transformaci
- 16:47 Ústavní soud: K právním okolnostem aktivního ukončení života
- 13:43 Nadace ČEZ: Osvětlení přechodu zvýší bezpečnost chodců v Lázních Bohdaneč
- 10:46 DPP: Stanice metra Libuš na trase D dostala výtvarnou podobu