Klaus zve na Hrad šéfy koaličních stran

14.04.2011 6:32

Prezident Václav Klaus se dnes dopoledne na Pražském hradě sejde s předsedou ODS Petrem Nečasem, TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a VV Radkem Johnem. Budou řešit současnou vládní krizi.

Klaus zve na Hrad šéfy koaličních stran

Klaus ve středu večer řekl, že je nutné jednat o tom, jak a zda vůbec pokračovat v současné vládní sestavě. Důvěra v kabinet je podle něj vážně narušena. Reagoval tak na informace o nahrávce, která má dokládat, že se ODS podílela na vnitrostranickém puči ve Věcech veřejných. 

Po schůzce na Hradě by měli zástupci koaličních stran jednat mezi sebou. Dohodli se na tom na středečním večerním jednání, které skončilo po více než čtyřech hodinách bez jasného výsledku. 

Středa večer:
Kalousek: Jednáme. Jsem optimista. Pokračování ve čtvrtek

Vodu zčeřila nahrávka
Prezident má od pondělí na stole rezignaci ministra dopravy Víta Bárty a také návrhy na odvolání ministra školství Josefa Dobeše a ministra vnitra Johna. S podpisem dokumentů, které by znamenaly odchod všech tří politiků VV, čeká. Podmiňuje ho tím, že mu premiér Nečas představí plán dalšího fungování kabinetu. Všechny tři koaliční strany zdůrazňují, že chtějí přes spory dále spolupracovat. 

Na nahrávce, kterou ve středu odpoledne zveřejnil server Týden.cz, poslankyně Kristýna Kočí naznačuje, že na krizi Věcí veřejných a potažmo celé vlády se od loňska podílela ODS. Kočí tvrdí, že v rozhovorech "záměrně potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace", které šíří její bývalí kolegové z VV

SLEDUJEME téma vládní krize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…