Lidé si v Karolinu připomenou výročí vzniku Sokola

10.03.2012 6:58

V pražském Karolinu si v sobotu v podvečer lidé připomenou 150. výročí založení tělocvičné sokolské jednoty v Praze. Slavnostního shromáždění se zúčastní předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová a pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka.

Lidé si v Karolinu připomenou výročí vzniku Sokola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sokolíci procvičují tělo

Tělocvičná jednota byla založena z podnětu Miroslava Tyrše, Jindřicha Fügnera a dalších osobností v roce 1862. Sokolské hnutí se podílelo na všeobecném rozvoji tělovýchovy, působilo ale také povzbudivě na národní snahy společnosti. Ve své historii byla organizace třikrát zakázána, naposledy činnost obnovila v roce 1990.

Letošní kulaté výročí plánuje Sokol oslavit také všesokolským sletem, který se uskuteční v červenci v pražském Edenu. Očekává se účast asi 15.000 cvičenců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…