Na rýmu má nejlepší účinky moře

14.12.2010 0:00

To je sice hezké, ale ne každý si může dovolit trávit sychravé zimní dny na pláži pod palmami na břehu moře, relaxovat, odpočívat a léčit si rýmu.

Na rýmu má nejlepší účinky moře
Foto:
Popisek:

Rýmu však máme občas všichni a říká se o ní, že  léčená trvá sedm dní a neléčená týden. Ovšem třeba alergici se s ní potýkají celoročně a nejvíce trpí v letním období, kdy my, ostatní, od máme relativně pokoj.

Velkým problémem je také u malých dětí, kojenců a batolat. Jelikož ještě neumějí smrkat, zůstává hlen v dutinách a může vyvolat zánět středního ucha nebo jinou komplikaci. Kojenci a batolata s rýmou nemohou dýchat, špatně spí a polykají a to přináší další problémy.

Jelikož to ale není samo o sobě závažné onemocnění, řeší je většinou pouze kapkami do nosu na různé bázi. Odborníci ale už přišli na to, že mořský vzduch a voda  mají na naši imunitu příznivý vliv a tak lze v lékárně koupit nosní kapky nebo spreje právě na bázi mořské vody.

Jejich výhodou je že nejsou návykové jako většina ostatních a nedráždí nosní sliznici. Z těchto důvodů jsou vhodné i pro těhotné ženy, neboť mořská voda nemá žádné vedlejší účinky, které by mohly poškodit plod a proto není nutno hlídat její dávkování.

Zejména spreje se projevily jako velmi účinné, protože spláchnou alergeny ze sliznic, očistí je a zvlhčí a tím zlepší jejich vlastnosti. Mořská voda také, díky svému složení, vykazuje mírné dezinfekční účinky a posiluje imunitu buněk ve sliznicích.

Mořská voda, která se do těchto podpůrných prostředků používá se čerpá z lokalit, které jsou testovány na čistotu stejně přírodním způsobem, většinou z míst, kde se pěstují ústřice. Ty jsou zvlášť citlivé na čistotu vody a při jejím sebemenším znečištění hynou. Voda prochází ještě další filtrací a nakonec úpravou koncentrace soli.

Dříve, než tedy sáhnete po nosních kapkách, zkuste účinky sprejů a kapek z mořské vody. Vyzkoušet můžete také naši tradiční minerálku vincentku, která se už mnohokrát osvědčila. Do zvlhčovačů můžete přidávat mořskou sůl, vdechovat tuto "obohacenou" mlhu a její účinky si ověřit na vlastní kůži.

ml,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…