Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

14.05.2024 5:30 | Zprávy

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před úřad městské části přivezli v úterý brzy ráno obří kupu hnoje. Máme spolu nevyřízené účty, vzkázali mu tím.

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem
Foto: FCB
Popisek: Hnůj v Praze-Řeporyjích

Před úřadem Městské části Praha-Řeporyje byla v úterý nad ránem vyklopena obří kupa hnoje. Důvodem je starosta Řeporyjí Pavel Novotný, který naštval zemědělce volně sdružené v organizaci My zemědělci. „Máme spolu nevyřízené účty," vzkázali farmáři Novotnému přes transparenty, které zapíchli do přivezeného hnoje.
 
 
Že akce proběhla, informoval ParlamentníListy.cz její účastník, bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. „Čekali jsme tady na ten kamion s hnojem a jak přijel, projela kolem Městská policie. Už jsme se báli, že o nás vědí a jdou nám v tom zabránit. Ale projeli jakoby nic," popsal Sterzik redakci průběh.
 
Pavlovi Novotnému skrze transparenty, které zapíchli do přivezené hromady hnoje, předali i vzkaz. „Máme spolu nevyřízené účty,“ zněl. Na mysli měli nedávné Novotného výpady vůči hudebníku Felixi Slováčkovi a jeho dceři Aničce. Starostovi tyto výroky lámou vaz i v jeho domovské ODS, která zatím jeho extravagantní kroky tolerovala.
 

Sterzik a jeho přátelé zároveň „hnojovou“ akcí poutají pozornost k demonstraci zemědělců v Praze. Ta se bude konat 22. května a síly v ní spojí jak aktivisté zmíněného spolku My zemědělci, tak oficiální organizace jako Agrární komora a Zemědělský svaz ČR.
 
Hnůj se stává symbolem zemědělských protestů proti Green Dealu po celé Evropě. Začátkem března ho zemědělci vyklopili i před úřadem vlády, což popudilo premiéra Petra Fialu. Konkrétní farmář, který tak učinil, měl být následně pokutován.
 
Plakát
 
Plakát
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ale to přece není hromada hnoje. To je pomník Řeporyjce. Každý velikán ho má mít. I velikán, kterému z huby padá hnůj., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevčelka , 14.05.2024 10:01:54
takže doporučuji pomník pěkně lopatami udusat, aby se nerozšiřoval, případně nechat hlídat policií, aby nebyl rozkraden.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

13:05 Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

V poslední době přibývá varování před brzkým růstem cen energií a také doporučení, aby si odběratelé…