Pacienti nemocnice se mohou zdarma připojit k internetu

05.08.2014 13:00

V rámci zlepšování kvality služeb poskytuje Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., svým pacientům bezplatné připojení k internetu. Ti si tak díky této nové službě mohou zpříjemnit hospitalizaci nebo si zkrátit čekání na ambulantní ošetření.

Pacienti nemocnice se mohou zdarma připojit k internetu
Foto:
Popisek:

K zahájení této služby došlo současně s otevřením nového pavilonu D loni v prosinci a v  současné době je dostupnost připojení postupně rozšiřována i na ostatní pavilony nemocnice,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., Ing. Miroslav Janovský.

WiFi připojení je již nyní dostupné v pavilonech A, D, a E. Primárně jsou signálem pokryty prostory určené pacientům, tedy lůžkové pokoje i čekárny ambulancí a odborných pracovišť. Naším cílem je pokrýt zbývající pavilony nemocnice nejpozději do konce letošního roku,“ poznamenal předseda představenstva.

Připojit lze všechna zařízení, notebooky, tablety, telefony a podobně, disponující technologií WiFi, prostřednictvím jedné ze dvou dostupných WiFi sítí s názvem (SSID) NJH­_free (rychlost připojení je omezena na max. 256 kbit/s - dostačující pro e-mail a prohlížení www stránek bez multimediálního obsahu, časově neomezený přístup bez omezení přenesených dat nevyžaduje žádný přístupový kód) či NJH_voucher s vyšší rychlostí připojení i pro multimediální obsah internetu. Pro připojení k  internetu s vyšší rychlostí je nutný voucher s přístupovým kódem.

Voucher s přístupovým kódem mohou získat hospitalizovaní pacienti na vyžádání v sesterně příslušného oddělení. Ambulantní pacienti při volném nákupu či výdeji léků na recept v nemocniční lékárně,“ doplnil Janovský. Voucher pro hospitalizované pacienty platí po celou dobu hospitalizace, voucher pro ambulantní pacienty pak umožňuje dvouhodinové připojení. Návod na připojení k internetu je k dispozici na internetových stránkách nemocnice (www.nemjh.cz) a v tištěné podobě na sesternách jednotlivých lůžkových oddělení.

Spuštění WiFi zkvalitňuje celkovou úroveň služeb, které nemocnice svým pacientům poskytuje. Město šlo obdobným směrem. Jde o službu v současné době sice již považovanou za zcela běžnou, ve zdravotnictví však stále ještě poměrně výjimečnou,“ konstatoval starosta Jindřichova Hradce a člen dozorčí rady Nemocnice Jindřichův Hradec Ing. Stanislav Mrvka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

4:44 „Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

Spalovací motory je třeba hodit na smetiště dějin. Varianta syntetických pohonných hmot je rovněž za…