Teplá zima nahrává virovým onemocněním

28.01.2015 11:32

Během loňského roku jsme se dočkali rekordně teplých dní za posledních 135 let. Díky klimatickým změnám v mírném pásu, ve kterém se nachází i Česká republika, se mění i zvyky Čechů při oblékání v návaznosti na počasí venku. Zvláště pak v zimních měsících často dochází k podcenění teplot kolem nuly.

Teplá zima nahrává virovým onemocněním
Foto:
Popisek:

Anketa

Jak působí zimní období na vaši psychiku?

hlasovalo: 417 lidí
Uplynulý rok 2014 byl vědci vyhlášen za nejteplejší rok posledních 135-ti  let. První týdny letošního roku u nás mu zatím statečně konkurují. Teploty lehce nad nulou a kolem nuly svědčí úsporám domácností za topení, provozovatelům indoorových aktivit a virům. Naopak sychravé proměnlivé počasí nesvědčí našemu zdraví.

Opakovaná onemocnění jsou již běžnou praxí v ordinacích praktických doktorů. Z jedné se infekce pacienti sotva dostanou a bez možnosti navrátit se zpět do formy už čelí další viróze. Obvodní lékaři hlásí zvýšené počty koloběhů nemocí, které vypadají jako několikaměsíční chřipky, nedoléčené kašle a rýmy. Imunita tento nápor nezvládá.

„Kromě dodržování lékařových rad a příslušné léčby, v indikovaných případech i antibiotik, je dobré přestat se sebou experimentovat a nasadit osvědčenou enzymatickou kúru, která posílí vlastní obranyschopnost organismu, podpoří cirkulaci lymfy a krve, která umožní zásadně zrychlit přísun protilátek, a zefektivní i účinnost antibiotik,“ říká Jana Dvořáková, odbornice na zdravou výživu a rekonvalescence. „V praxi využívám volně prodejné léky, například Wobenzym, které také zásadně zrychlují hojení napadených sliznic a tím i rekonvalescenci po vyčerpávajícím dlouhodobém stonání,“ dodává Holečková.

Účinnost enzymoterapeutických léků je prokázána v řadě studií u nás i v zahraničí. V České republice byl například podáván volně prodejný Wobenzym 346 dětem, které trpěly opakovanými záněty dýchacích cest – záněty hrtanu a nosohltanu, angínami, záněty vedlejších nosních dutin, průdušek či středního ucha. V průběhu jednoho roku po zahájení podpůrné léčby poklesl průměrný počet onemocnění těchto dětí ve srovnání s předcházejícím rokem o více než polovinu. Spotřeba antibiotik se ve sledované skupině snížila dokonce o více než dvě třetiny. Podobně dobré výsledky s takovou terapií má z vlastní zkušenosti i řada dospělých, kteří v důsledku dlouhodobě oslabené imunity trpěli opakovanými záněty dýchacích cest.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…