„Adolf“ Biden. Výhrůžný projev a aranžmá, které mnohé vyděsilo

02.09.2022 17:45 | Ze sítí

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu ve Filadelfii vyzval Američany k ochraně demokracie a označil svého prezidentského předchůdce Donalda Trumpa i jeho podporovatele za „extremisty“. „Rovnost a demokracie jsou vystaveny útoku,“ prohlásil za silné gestikulace a za rudého osvětlení Biden a se zaťatými pěstmi žádal, aby se Američané postavili k obraně demokratických hodnot. Po projevu ho čekala studená sprcha. Padají srovnání s proslovy nacistického vůdce Adolfa Hitlera.

„Adolf“ Biden. Výhrůžný projev a aranžmá, které mnohé vyděsilo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Joe Biden při projevu o stavu Unie

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí
Biden ve svém projevu, který pronesl v Independence Hall ve Filadelfii, silně zaútočil na bývalého prezidenta Donalda Trumpa i na jeho příznivce. Tvrdil, že Trumpovi podporovatelé chtějí „vrátit zemi zpět do minulosti“ a vyzval Američany k obraně demokracie.

Americká demokracie podle Bidena „není zaručena“ a je třeba ji bránit, jelikož Trump a jeho voliči chtějí Ameriku „bez práva na soukromý život, bez práva na antikoncepci, bez práva vzít si toho, koho milujete“. Jde tak dle něj o „trvalou hrozbu pro Ameriku a budoucnost země“.

Kromě těchto silných vyjádření se Biden do Trumpa a jeho příznivců uvnitř Republikánské strany dle serveru Newsweek opřel i s tvrzením, že „představují extremismus“.

Nejde sice dle něj o všechny členy republikánů, ale nemůže být prý dnes pochyb o tom, že „Republikánskou stranu dnes ovládá, řídí a zastrašuje Donald Trump a MAGA (příznivci Trumpa, pozn. red.) republikáni“.

Svůj projev Biden pronesl v dosti zvláštně rudě nasvíceném prostředí a za silné gestikulace, což vyvolalo dost silnou zpětnou reakci a prezidentovi Spojených států se tak vrátily koláže, jež ho porovnávají s vůdcem nacistického Německa. „Joe Biden, náš Hitler,“ komentovala jednu z koláží republikánská kandidátka do Kongresu Shukri Abdirahmanová.

Kongresmanka za Georgii Marjorie Taylor Greeneová pak rovnou celou scénu i amerického prezidenta upravila do podoby, která – s odmyšlením amerických vlajek – dosti připomíná 30. léta v Německu.

Americký komentátor Ben Schapiro pak Bidenův projev jen po vizuální stránce hodnotil jakožto to nejhorší, co u prezidentů USA kdy viděl. Kritizoval například rudé nasvícení budovy, kde vznikaly americké zakládací dokumenty, a to, že diváci viděli akorát „zepředu osvětlený obličej zachmuřeného starce, který se zaťatými pěstmi křičí na Američany“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…