„Byl jsem šokovaný!“ Senátor Horník se zhrozil nad slovy Sobotky ke kauze ROP Severozápad

17.12.2016 9:26

Podle policie vznikla v ROP Severozápad činností skupiny 24 obviněných škoda 14 miliard korun. Jak se to mohlo stát, vysvětloval v dnešních Lidových novinách předseda senátorského klubu STAN Jan Horník. Kritizoval také postoj premiéra Bohuslava Sobotky k této kauze.

„Byl jsem šokovaný!“ Senátor Horník se zhrozil nad slovy Sobotky ke kauze ROP Severozápad
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Jan Horník (STAN)

„Kupříkladu v integrované škole v Ostrově probíhal podle aktérů výběr projektů tak, že hodnocení uchazečů se psalo na tabuli. Nedělal se záznam. Nikdo vlastně neví, jak to proběhlo. A to byl projekt za 450 milionů korun. Jedno z hodnotících kritérií s vysokou vahou bylo, že rekonstrukce proběhne za provozu, což je ale naprosto standardní věc. Díky tomu udělení dotace zmanipulovali,“ vysvětlil Horník, jak k manipulacím také docházelo.

Co si myslí o prohlášení premiéra, že v aktuální kauze jde o selhání jednotlivců a věc minulosti? „Byl jsem šokovaný. Takto to zlehčovat mi přijde šílené. Sobotka byl Pánikovi vděčný, že měl z Karlovarska obrovskou podporu. Premiér měl podle mého co vracet. Pro něj je to minulost. Jakápak minulost?! To byla rozkrádačka v miliardách. To ho nezajímá? Místo toho se měl postavit a říci, že to byl „prů…“ a je třeba to řešit. Vždyť ROP Severozápad byla velká vlaková loupež za bílého dne. Ve středu měl být premiér v Senátu. Chtěl jsem se ho na to zeptat, ale poslal za sebe zástupce. Až se v Senátu objeví, tak se ho samozřejmě zeptám. Vůbec si neuvědomuje, v jakých jsou potížích,“ uvedl Horník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…