„Celé jinak.“ UFO v USA: Prý jen hra. Hned se to rozjelo

14.02.2023 10:11 | Analýza

První stránky světových i místních deníků plní příběh o UFO nad USA. Bizarní příběh a pozornost mu věnovaná ovšem zavdává na podezření, že se jedná o snahu pozornost odvést. Od čeho? Spekulace se různí. Někteří míní, že od údajné americké sabotáže Nord Streamu, další naopak připomínají, že mají být zveřejněny dokumenty v kauze Jeffreyho Epsteina. A nejčerstvější kauza je pak vykolejení vlaku plného chemikálií v Ohiu.

„Celé jinak.“ UFO v USA: Prý jen hra. Hned se to rozjelo
Foto: Repro Bílý dům
Popisek: Bílý dům, sídlo prezidenta USA

První stránky světových i českých médií plní zmínky o „neznámých objektech“, které sestřelilo nad severoamerickým kontinentem americké letectvo. Na titulce má „objekty“ CNN, BBC i Novinky.

CNN

BBC

Novinky.cz

Anketa

Má obžalovaný Dominik Feri vaše sympatie?

3%
96%
hlasovalo: 8117 lidí

Podle očitých svědků první střela ze stíhačky F-16 nezasáhla cíl, který se nacházel nad Huronským jezerem v Michiganu. Což Pentagon a Bílý dům nepotvrdily, ale generál VanHerck reportérům řekl, že byl problém objekt zasáhnout kvůli jeho malé velikosti. Dle CNN také byla vyzvednuta část špionážního balonu na pobřeží Jižní Karolíny, včetně „nákladu“. „Citlivé“ součásti budou prý předány FBI.

Vzhledem k tomu, jak podivná se zdá celá aféra s „neidentifikovanými objekty“, včetně spekulací o mimozemšťanech, začaly se sociálními sítěmi šířit teorie, že celá záležitost slouží k jedinému: k odlákání pozornosti.

Je ovšem otázkou od čeho. Na výběr je hned několik témat. Předně je zde Seymour Hersh a jeho odhalení, založené na zdroji „se znalostí plánování operace“, že plynovod Nord Stream měly sabotovat Spojené státy ve spolupráci s Norskem.

„Média chtějí, abyste se bavili o UFO a nechtějí, abyste mluvili o Jižní Palestině a Nordstreamu,“ nechal se slyšet například bývalý vedoucí Trumpovy kampaně Jack Posobiec. Jižní Palestina ovšem není narážka na Izrael, ale na vykolejení vlaku, který vezl toxické látky v Ohiu. Tyto látky při vykolejení unikly a výsledkem je ekologická katastrofa. Šíří se zprávy, že novináři, kteří na místě natáčeli, byli zadrženi policií.

Z kauzy UFO si dělá legraci i ekonom Pavel Šik. „Zamaskovat v médiích odhalení Seymoura Hershe zatím stálo jeden meteorologický balon a život osmi mimozemšťanů...“ podotkl.

Plynovod Nord Stream však není jedinou kauzou posledních dní. Dle Fox News budou v brzké době odhaleny dokumenty o tom, kdo se znal a spolupracoval se zesnulým finančníkem a kuplířem Jeffrey Epsteinem.

Vzhledem k tomu, že Epstein měl dle fotografií známosti skutečně vysoko, dá se očekávat, že řada lidí z těchto dokumentů by byla ráda, kdyby se o kauze nemluvilo. Což vede ke spekulacím, že UFO má mimo jiné odvést pozornost i od tohoto tématu.

A někteří si myslí, že neidentifikované objekty odvádějí pozornost od všech těchto témat zároveň, tedy od Bidena, Nord Streamu, Epsteinova seznamu či cenzury velkých technologických společností.

 

 

Velice skeptický je ovšem k tomuto pohledu komentátor Matt Walsh. „Nevím, co se děje, ale neskáču na to, že je to snaha odvést pozornost. Vláda na odvedení pozornosti nepotřebuje vytvářet složité hoaxy s UFO. Stejně žádnou pozornost nemáme. Nikdo se o nic nezajímá déle než pět sekund,“ řekl a dodal: „Vláda se snaží odvést pozornost od plynovodu Nord Stream. Myslíte tu zprávu, o kterou mělo předtím zájem 12 lidí? Distrakce a svádění pozornosti používají pořád, ale nemusí na to vynakládat takovou námahu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dobré si připomenout:, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 14.02.2023 14:13:06
14.února 1945 Američané "omylem" bombardovali Prahu. Bylo zabito 700 civilistů. Žádná továrna, kterou by mohlo využívat Německo nebyla zasažena. A takovéto "omyly" u Američanů se dějí do současné doby. Výhrou spoljenců nad Německem skončila éra, kdy Američané se zasloužili o světový mír! Od té doby páchají pouze zlo!!

|  10 |  0

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…