„Jsou dva druhy lidí. Demokrati a deb*lové.“ Napsal a herečka s kavárnou tleskají

24.11.2023 7:50 | Monitoring

Novinář Vladimír Foltán z webu TaPolitika.cz rozdělil české voliče na dva neslučitelné tábory. První skupina vyznává hodnoty demokracie a hledá svého dokonalého zástupce na politické scéně. Pokud však dokonalý není, je schopna nejít k volbám a nahrává tím druhé skupině, která dokonalost nehledá a volí za vůdce dezoláty a lháře. V tomto kontextu zmiňuje i obavy z blížících prezidentských voleb ve Spojených státech, pokud zvítězí „extrémisté“ a do Bílého domu se vrátí Donald Trump. Mnozí jeho úvahu podpořili.

„Jsou dva druhy lidí. Demokrati a deb*lové.“ Napsal a herečka s kavárnou tleskají
Foto: Instagram
Popisek: Vladimír Foltán, spoluzakladatel webu TaPolitika

Realita na české politické scéně je pro Vladimíra Foltána frustrující a vyhlídky pro chování celé řady „demokratických“ voličů nepříliš optimistické. Na sociální síti se rozhodl rozdělit voliče na dvě skupiny, na tu „správnou“ a „špatnou“, přičemž popsal, jak si ta „správná“ sama škodí.

„Za mě existují obecně dvě hlavní skupiny voličů. Dvě skupiny lidí. Jedna, co uznává určité hodnoty, chce demokracii, chápe, že nic není zadarmo, preferuje slušnost, uznává lidská práva, odborníky nemá za nepřátele, nemá potřebu šikanovat menšiny nebo někomu říkat, co si smí myslet, koho smí milovat, jak se smí oblékat, jestli může rozhodovat o vlastním těle, co smí číst, politické oponenty nebo lidi s jiným názorem nechce zlikvidovat, a tak dále.

Druhou skupinu tyhle „nesmysly“ nezajímají. Volí dezoláty, lháře, manipulátory a hledá vůdce, co všechno rozhodne za ně a především se za ně o všechno postará. ... „Nemají problém, když je jejich člověk svině. Nemají problém, když se tak chová,“ píše Foltán, spolutvůrce portálu TaPolitika.cz.

Problém vidí v tom, že první skupina, do které se sám řadí, u svých kandidátů a zástupců vyžaduje absolutní dokonalost. „A pokud ji tam nevidí, je schopná volit nejít nebo to hodit někomu na periferii. Reálně tak díky tomu umíme pomáhat druhé straně. Jen proto, že ta naše není absolutně dokonalá nebo proto, že si nerozumíme na 100 %. Souhlasit spolu na 100 % je přitom spíš na vyšetření, než aby to měl být něčí vysněný cíl,“ pokračuje novinář.

Kdežto „debilům“, jak nazývá druhou voličskou skupinu, je podle něj úplně jedno, jestli jejich kandidát dokonalý je, nebo není. „Hlavní je, jestli natrhne prdel tomu našemu a nám,“ dodává Foltán.

První skupina hledající perfektního zástupce si tím podle něj sama podkopává nohy. „Že ta druhá skupina pravidelně a důsledně volí proti vlastním zájmům je jim fuk nebo jim to nedochází. Že jim ten jejich nehorázně lže, je jim taky fuk. Hlavní motivace? Frustrace. Závist. Nenávist. Pomsta. Rozbít ostatním držku. Osobně mě na tom štve to, že absurdní hledání dokonalosti na naší straně nás dostává do konstantní nevýhody a jediným výsledkem je to, že moc kreténů roste. A to všude. Takže to ve výsledku je tak, že přestože se neustále ukazuje, že jsme výrazná většina, na tu držku dostaneme jen díky sobě nebo lidem, co jsou na naší straně. A bojovat s tím jde jen strašně těžko,“ uvádí.

Zároveň vyzývá, že přesto se druhé skupině voličů nesmí dát příliš prostoru, aby svého vůdce dostali k moci. „Přestat nesmíme nikdy, alternativa by znamenala konec všeho. Ať si to idioti na druhý straně připouštějí/uvědomují, nebo ne,“ zdůrazňuje Foltán.

Jako příklad dává blížící se americké volby prezidenta, kde podle nejnovějších průzkumů vede Trump nad současným prezidentem Bidenem. „A ne, nepřeháním. Stačí se podívat na to, co se už v řadě zemí děje a co se jinde naprosto veřejně plánuje. A ano, tady už konkrétně narážím na USA a otevřené plány extremistů po případném volebním vítězství,“ upozorňuje novinář.

Jeho příspěvek jako velmi „důležitý“ šířila dál internetem herečka a zpěvačka Iva Pazderková.

Jiní by se pod text Foltána rovnou nejraději podepsali. „Parádně popsané, tohle vlákno si dejte, realita...,“ ocenil pohled novináře Maty Brendl.

„Vlákno, které bych si dovolil nazvat zrcadlem. Jak se v něm vidíte?“ sdílel text Karel Vála řadící se do skupiny k Foltánovi a vyzývající ostatní uživatelé sítě X k zamyšlení. „Výborně a trefně popsáno,“ poznamenal Vojtěch Lukeš.

„Tesat do kamene, je to tak,“ ohromil Foltán svou jednoduchou analýzou českých voličů další přispěvatelé do diskuse.

„Podepisuji tu Vláďovu variaci na „umřeme na krásu“,“ napsala Lucia Hudačková. „Souhlas,“ připojil se Jiří Melichar.

„Přesně na komoru nám voličům,“ uvedla souhlasně Míla Hechtová. 

Foltánova slova rezonovala ale i celou řadou dalších uživatelů. „Vidím to dost podobně,“ dodal Petr Lysek.

Přidali se i Slováci, podle kterých je situace v Česku velmi podobné té, jež se odehrává v jejich zemi, ilustrují to na návratu Roberta Fica do premiérského křesla. „Vláďa krásně shrnul to, co vnímám jako problém úplně všude a velmi pěkně to je vidět i u nás během voleb. Fico a spol. klidně mohou jít totální dezole režim, vyhrazovat se proti každému, kdo je proti nim, ale bože chraň, když Progresivní Slovensko mělo kontroverznější návrh s odkupováním bytů,“ uvedla slovenská komentující.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Foltán svými politickými názory dal jasně najevo, do které skupiny patří., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProstěj , 24.11.2023 9:17:29
Patří do skupiny morálně a intelektuálně méněcenných primitivů.

|  20 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…