6 měsíců v Německu a jdete volit. Migranti mohou zajásat

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
19.09.2023 14:26 | Zprávy

Do EU proudí další davy migrantů. A většina chce do Německa. Již teď je třetina všech azylových žádostí v EU, Norsku a Švýcarsku podána právě v Německu. 280 tisíc lidí by mělo Německo opustit, ale deportovat je nelze. 53 tisíc deportovat lze, ale německým úřadům se to nedaří. A u 95 tisíc cizinců se vůbec neví, odkud jsou a kam by je vlastně měli poslat. Do toho německá ministryně vnitra navrhuje, že by v komunálních volbách mohli volit migranti, kteří v Německu žijí déle než 6 měsíců.

6 měsíců v Německu a jdete volit. Migranti mohou zajásat
Foto: Repro Youtube
Popisek: Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová

Je to 8 let, co v Evropě vypukla migrační krize. Od té doby toto téma přehlušily krize jiné, například covid nebo válka na Ukrajině. Ale to neznamená, že migrace ze zemí Afriky, Blízkého východu a Asie nepokračuje. Zasažené je zejména sousední Německo.

Jak informuje německá televize Deutsche Welle, na italský ostrov Lampedusa proudí další a další migranti. Většina jich však nehodlá zůstat v Itálii. A tamní vláda jim nehodlá nijak bránit, většina prý pokračuje na sever bez toho, aby byli nějak registrováni. Francie už oznámila, že zpřísní kontroly na francouzsko-italských hranicích. Německo provádí náhodné kontroly na hranicích s Rakouskem, ale ministryně vnitra Nancy Faeserová odmítla kontroly zpřísnit.

Jak je známo, migranti do zemí EU by měli požádat o azyl v první zemi, do které vstoupí. Ti, kdo tak neučiní a bez dovolení vstoupí do jiného státu, mohou být vráceni tam, kam vstoupili jako první. Itálie se ale dle Deustche Welle odmítá tímto nařízením řídit. A Německo „na oplátku“ odmítá převzít migranty v rámci dobrovolných závazků.

Podle Evropské azylové agentury celá třetina ze všech žádostí o azyl v EU, Norsku a Švýcarsku vychází z Německa. Místní samosprávy už bijí na poplach, že taková čísla nemohou zvládnout ani integrovat, ani ubytovat. Podle čísel ministerstva vnitra se do srpna tohoto roku registrovalo 1,1 milionu uprchlíků z Ukrajiny. A k tomu bylo 200 000 žádostí o azyl z dalších zemí. Což je o 77 % více než minulý rok. 70 % žadatelů jsou muži.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Teď už germánům jeblo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeep purple , 19.09.2023 16:12:50
doopravdy.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…