A já pitomec! Jana Rejžka postihlo něco moc, moc zlého. Asi skončil

31.01.2018 9:20

Jan Rejžek prý již nebude ve čtvrtek uzavírat Lidové noviny svým Posledním slovem. Na Facebooku dal najevo, jak je z toho zklamán, pohovořil o povolební neonormalizaci a vyzval své fanoušky, aby se „ptali vedení“, jmenovitě šéfredaktora Ištvána Léka a ředitele redakce Veselina Vačkova, proč jej vyhodili. "Ptejte se Babišových Bulharo.Maďarů," vyzval doslova.

A já pitomec! Jana Rejžka postihlo něco moc, moc zlého. Asi skončil
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

„Takže vážené a vážení čtenáři Lidových novin, nechci strašit s povolební neonormalizací, ale včera mi Babišova trasořitka Martin Zvěřina sdělila, že po patnácti letech končí mé Poslední slovo ve čtvrtek tamtéž,“ napsal Rejžek na svůj facebook.

Anketa

Která strana nejlépe hájí prezidenta Zemana?

6%
3%
80%
1%
10%
hlasovalo: 11948 lidí

Konec podle něj přišel „bezdůvodně“. A tak někdejší hudební kritik a kočovný diskžokej začal organizovat protiakci, ke které burcoval své facebookové přátele. „Budu Vám, věrným, vděčen, když se zeptáte vedení, což je István Léko a Veselin Vačkov, proč,“ pobízel.

Jak však dodal posléze, umlčet se nenechá. Hodlá se jako pejsek Marty Kubišové nabízet jiným médiím a věří, že jej někde přijmou. „Dám pak vědět, kam budu pravidelně psát,“ slibuje.

Na úplný závěr si povzdechl: „A já pitomec do poslední chvíle Lidovky hájil!!!“

Dodejme, že jeho „hájení“ vypadalo tak, že koncem roku na Facebooku na Lidovky plival, že mu nedovolili pro čtenáře zhodnotit minulý rok, což prý také předtím dělal roky. Stejně jako nyní si přitom vzal na mušku redaktora Zvěřinu:

„Vážení a milí čtenáři a čtenářky Lidovek, včera mi jejich editor Zvěřina kostrbatě sdělil, že po patnácti či kolika letech, kdy jsem tam vždy na Silvestra psal bilanční anketu, letos už ne, ani v internetové podobě. Hm. No tak ji asi nabídnu Parlamentním listům nebo Haló novinám.“

Rejžkova mobilizace fanoušků již nese své plody. Jeden z nich šíří po Facebooku: „Vzácného kamaráda Jana Rejžka po patnácti letech práce dnes vyhodili bez udání důvodu z Babišových Lidových novin, kde už nebude psát. Opravdu výborné čistky po vítězství prezidenta Miloše Zemana ostře nastaly. Máme se na co těšit, jak vidno,“ spojuje výměnu v „Posledním slově“ jednoznačně s politikou.

A sám Rejžek si pod tímto postem přisadil ještě ostřeji: „Znovu, ptejte se Babišových Bulharo.Maďarů Léka a Vačkova proč???“

Přidal se i Ivan Gabal, donedávna poslanec za KDU-ČSL: „Jene, dík za práci a kvalitu, vidím to jako snahu zachránit se před určitým viděním, interpretováním světa, což je mizerie Lidovek, ale ne všehomíra. Střílet do vlastního auditoria není moc inteligentní zejména obchodně a stanou se více závislí na dotacích a svém donorovi,“ zmínil Gabal Andreje Babiše, s nímž donedávna v koalici hlasoval.

Později Jan Rejžek vymáhal zastání přímo u některých osob, do Lidových novin píšících. Uživateli Facebooku Profesor Martin C Putna (jedná se podle všeho o skutečný profil profesora Putny) v ranních hodinách psal: "Tak pro jistotu znovu, co říkáte tomu, že mě babišovská prasata Léko, Vačkov a Zvěřina náhle po volbách vyhodila po deseti letech z Posledního slova, kolego?".


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…