Babišova náměstkyně v ráži: To jsou lži! EET neohrožuje podnikatele

17.12.2016 17:00

Náměstkyně ministra financí Andreje Babiše (ANO) Alena Schillerová se v Českém rozhlasu rozčilovala nad anketou Sdružení místních samospráv, podle které je kvůli EET ohroženo až na 1500 živností ve více než 800 obcích.

Babišova náměstkyně v ráži: To jsou lži! EET neohrožuje podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

„Ten průzkum je postavený na naprosto lživé kampani. Má v lidech vyvolávat pocity, že EET skutečně ohrožuje a likviduje podnikání,“ komentuje Schillerová ve vyjádření pro Český rozhlas. „Ten průzkum probíhal ještě před spuštěním EET a nikoli přímo mezi podnikateli, ale účelově vybranými starosty obcí,“ rozčilovala se dál.  

Celý článek naleznete zde

Schillerová tvrdí, že EET šlape jako hodinky. Prozatím bylo vydáno na 400 milionů účtenek, přičemž reakční doba systému se pohybuje na úrovni osmdesáti milisekund.

Předseda Sdružení místních samospráv a europoslanec Stanislav Polčák (STAN) si však trvá na svém. K anketě se vyjádřilo na 1500 starostů, takže její výsledky jsou relevantní. Starostové varovali, že v obcích jsou ohroženy nejen restaurace, ale třeba také kadeřnictví či autoservisy. Nejde tady totiž jen o EET, ale o další daňová pravidla a jinou regulaci, které podnikatelům stěžují život. Malé restaurace prý ohrožuje i tvrdá obchodní politika pivovarů.

Sluší se ovšem dodat, že sdružení zatím nemá přesné údaje o tom, kolik restaurací ukončilo svůj provoz mimo jiné i v důsledku zavedení EET.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …