Bezpečnostní expert: Primitivní, ale účinná Kalouskova metoda

13.07.2012 14:49

Bezpečnostní expert Jan Schneider se zamýšlí nad metodou práce ministra financí Miroslava Kalouska. Zejména nad jeho oblíbenými telefonáty nejrůznějším lidem, které podle některých svědectví mají charakter nátlaku. Podle něj se však nyní začíná tento zvyk obracet proti ministrovi.

Bezpečnostní expert: Primitivní, ale účinná Kalouskova metoda
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Rozohněný Miroslav Kalousek u řečnického pultíku

Metoda ministra Kalouska je podle něj sice primitivní, ale účinná. Ministr zatelefonuje nějakému činiteli a použije ostrých slov. „Posléze Kalousek situaci ještě vyostří prohlášením, že nedodá-li volaná strana explicitní důkaz na podporu svých „estébáckých“ tvrzení, má pak implicitně pravdu Kalousek a dotyčný volaný by měl na svou funkci rezignovat,“ popisuje ministrovu metodu na serveru Česká pozice expert Schneider.  

V případě policejního prezidenta však narazil na silného a psychicky odolného protivníka. Kalousek prý během rozhovoru policejního prezidenta ujišťoval, že jeho a všechny další policisty namočené do vyšetřování „odstíhají.“ „Pro toho, kdo někdy přišel do služebního kontaktu s nějakým lumpem, je podobný výrok sice vyhrožováním, ale policistu s jen průměrnou psychickou konzistencí nezastraší. Je to celkem tuctový pokus, typický pro galerku,“ myslí si analytik České pozice.

Proto si podle něj ani policejní prezident Lessy z výhrůžek nic nedělal a poslancům celou věc sdělil až po vydání Vlasty Parkanové, aby je při rozhodování neovlivňoval. „To Kubice se před šesti lety šel vyplakat do sněmovny, aniž mu kdo vyhrožoval, pouze se směsí různých dílčích poznatků, pomluv a žvástů, a to těsně před volbami, které tím nesporně ovlivnil,“ píše Schneider. Kdyby prý byl nyní pronásledován „nevinnými“ telefonáty v takové míře, spustil by prý nejspíš takové kvílení, které by mu záviděl sám Allan Ginsberg.

To vše ukazuje, že policejní prezident Petr Lessy je pro Kalouska velmi náročným soupeřem. Proto bude zajímavé sledovat, jak to dopadne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…