Bývalý Zemanův ministr nevyjde s důchodem. Musí si prý půjčovat od přátel

01.05.2013 14:57

Exministr zahraničí z vlády Miloše Zemana Jan Kavan se objevil na komunistické oslavě Svátku práce. A postěžoval si, že má problém vyžít z desetitisícového důchodu. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Bývalý Zemanův ministr nevyjde s důchodem. Musí si prý půjčovat od přátel
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Kavan

"Jsem spíše nespokojený důchodce, mám problém s důchodem 10 250 korun vyjít," řekl Kavan serveru Lidovky.cz. Na prvomájové setkání komunistů Kavan prý chodí pravidelně, Svátek práce s nimi nicméně nespojuje. "Má historii daleko delší než KSČM, slaví se po celém světě a s komunisty to nemá nic společného," vysvětlil.

Spokojený se Kavan rozhodně necítí. "Hromadí se mi dluhy. Momentálně jsem zadlužený u přátel," přiznal. Důchod mu stát podle jeho slov málem nepřiznal. "Protože jsem byl v emigraci, horko těžko jsem splnil limit pro jeho získání," popsal.

Přátelům prý nedluží moc, exekuce jako europoslanci Miroslavu Ransdorfovi mu údajně nehrozí. "Spíš se jedná o tisíce, nejde o nic drastického," říká a dušuje se, že vše splatí.  Jak je možné, že během několika lukrativních postů nic na stáří neušetřil? "Měl jsem dobrou práci, ale jen pár let. Z celoživotní perspektivy je to krátká doba," vysvětluje exministr, který ve vrcholné politice působil 16 let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…