ČSSD chce majetková přiznání navrhnout ještě letos

17.04.2013 19:05

Sociální demokraté chtějí do konce roku navrhnout majetková přiznání. Předseda strany Bohuslav Sobotka to řekl serveru iDnes.cz. Podle něj by od daně neměly být osvobozeny dividendy, jak navrhl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

ČSSD chce majetková přiznání navrhnout ještě letos
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka zasedal ÚV ČSSD. Šéf ČSSD Sobotka zatím neprozradil složení nové stínové vlády

Podle Sobotky budou majetková přiznání fungovat jako prevence daňových úniků. ČSSD tento návrh prosazuje dlouhodobě. Teď ale vede interní debatu o tom, jak by měla přiznání vypadat.

Předseda sociálních demokratů zkritizoval daňový balíček, který ve středu schválila vláda. "Pokud obsahuje osvobození dividend od daně, tak ho nemůžeme podpořit," odmítl Sobotka. Podle něj by to znamenalo výpadek ve výši několika miliard korun.

Vlastní daňové záměry bude ČSSD prosazovat až po volbách

Kalousek přiznal, že prosazuje částečné osvobození dividend od daně, zejména pro fyzické osoby.

ČSSD ale nemá výhrady k jeho záměru, aby daň při převodu nemovitosti hradil kupující místo prodávajícího, jak je tomu doposud.

Sobotka také slíbil, že strana nebude do voleb do Poslanecké sněmovny protlačovat vlastní daňové záměry ohledně sazeb daně z příjmu. S návrhy hodlá přijít až po volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…