ČSSD přestala rozdávat oranžovou limonádu. Neuvedla výrobce

28.08.2012 22:21

ČSSD přestala rozdávat Oranžový životabudič na svých předvolebních mítincích. Na nealkoholickém nápoji totiž nebyl uveden předepsaný údaj o výrobci, prodejci a distributorovi. Informuje server Novinky.cz.

ČSSD přestala rozdávat oranžovou limonádu. Neuvedla výrobce
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Sociální demokraté v pondělí v Brně začali s kampaní před krajskými a senátními volbami, které proběhnou v říjnu. Na svých akcích se rozhodli rozdávat nealkoholickou oranžádu v lahvích, v roce 2010 totiž byli kritizováni za nalévání piva za dvě koruny.

ČSSD v případě pochybení zjedná nápravu

Na láhvích ale nebyly informace o původu nápoje. ČSSD už proto zastavila rozdávání životabudiče. „Soc. dem. v současné době prověřuje, zda došlo k pochybení. Pro jistotu okamžitě zastavujeme distribuci. Pokud se prokáže, že k pochybení došlo, zjednáme nápravu,“ řekl serveru Novinky.cz volební manažer strany Jan Hamáček.

Sociální demokracie chce vše napravit přidáním textu, kde budou uvedeny informace. Server Novinky.cz dodává, že výrobcem Oranžového životabudiče je firma Kalabria Kladno.

Oranžádu prověří také potravinářská inspekce

Na limonádu ČSSD se ovšem zaměří i Státní zemědělská a potravinářská inspekce, které i informace z médií považuje za podnět. „Obecně platí, že každá balená potravina, ač je rozdávána zdarma, musí obsahovat údaj o výrobci, prodejci nebo distributorovi,“ vysvětlil mluvčí inspekce.

Za porušení pravidel by mohla ČSSD dostat pokutu ve výši až tří milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…