Česká pošta zvyšuje poplatky za řadu svých služeb

31.12.2010 14:08

Aby toho nebylo málo, s Novým rokem vedle celé řady úsporných opatření státu, které pocítí peněženky všech, zvyšuje Česká pošta ceny některých svých služeb. Více lidé zaplatí například za obyčejná i doporučená psaní nestandardních rozměrů, cenné balíky či služby SIPO.

Česká pošta zvyšuje poplatky za řadu svých služeb

Informovala o tom ČTK. O dvě koruny, a to na 14 korun, zvyšuje cenu za obyčejné psaní do hmotnosti 50 gramů větších rozměrů a o čtyři koruny dráž, na 34 korun, vyjde odesilatele tatáž zásilka doporučeně.

Posílání cenných balíků pošta zdražuje až o 12 korun. V praxi tak za cenný balík o hmotnosti do 15 kg odesilatel zaplatí 103 namísto nynějších 91 korun. Jde přitom o cenu bez příplatku za udanou cenu balíku. A například cena za poslání cenného balíku do deseti kilogramů se zvýší o 12 korun na 89 korun.

A je toho víc...

Zvýší se také cena za pronájem zamykatelné poštovní přihrádky. V místě do 10.000 obyvatel za ni lidé zaplatí 100 Kč měsíčně, což je dvojnásobek nynější ceny. Na dvojnásobek se zvýší i v místě do 50.000 obyvatel, kde za ní dosud platili 110 korun za měsíc. Ve větších městech se zvyšuje ze současných 220 na 380 korun za měsíc.

O tři koruny dražší bude i platba prostřednictvím platebního dokladu SIPO. Od Nového roku se zvyšuje ze současných 12 na 15 korun.

Související:
Od ledna bude stát šetřit, poznají to peněženky všech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…