Čeští policisté se nepohodli s německými kvůli kontrolám řidičů

07.09.2010 7:51

Schůzka nejvyšších českých a německých policejních složek skončila roztržkou. Policisté se neshodli na tom, zda jsou německé kontroly šikanou nebo ne.

Čeští policisté se nepohodli s německými kvůli kontrolám řidičů

Pravidelná schůzka zástupců policejních prezidií Česka a Německa, kde se má řešit dodržování schengenských dohod, skončila neúspěchem. Němečtí policisté odmítali uznat, že německé kontroly českých řidičů jsou na hraně šikany.

Účastníci jednání se neshodli ani na závěrečném zápisu schůze, problém se proto přesouvá k politickým špičkám. „Česká strana trvala na tom, aby do zápisu byla začleněna klauzule, jíž Němci uznávají, že kontroly jsou porušením schengenských pravidel. Na to ale německá delegace nepřistoupila a Češi pak odmítli podepsat společnou dohodu," sdělil Právu zdroj obeznámený s průběhem schůzky česko-německé pracovní skupiny.

Kontroly nejsou standardní

Jednání se účastnil i náměstek policejního prezidenta Ivan Bílek. „Přestože jednání nebylo zcela veřejné, mohu říct, že dlouhodobý názor jak politické reprezentace ČR, tak i jednotlivců je takový, že na německé straně dochází ke kontrolám, které lze označit za ne zcela standardní," zopakoval známé výhrady české strany náměstek.

O sporných kontrolách na německých hranicích, na které si stěžují řidiči osobních aut i zájezdových autobusů, jednají pracovníci obou ministerstev vnitra opakovaně už od podzimu 2007, kdy Česko do schengenského prostoru vstoupilo.

Více:

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…