Chovanec bude jednat s kolegy z Rakouska a Slovenska o migraci

04.11.2016 6:10

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) bude dnes jednat s kolegy z Rakouska a Slovenska Wolfgangem Sobotkou a Robertem Kaliňákem o boji proti terorismu a o vývoji migrační krize, píše ČTK.

Chovanec bude jednat s kolegy z Rakouska a Slovenska o migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Rakousko leží na konci takzvané balkánské cesty, po níž zejména na podzim loňského roku, ale i letos, přicházely desítky tisíc migrantů směřujících z Turecka do střední Evropy.

Jednání se koná v rámci takzvaného Salcburského fóra, které vzniklo v roce 2001 jako nástroj pro komunikaci Rakouska se zeměmi střední Evropy. Fórum se zaměřuje zejména na otázky policejní spolupráce, nelegální migrace nebo harmonizace azylových procedur.

Rakousko loni naplno zasáhla evropská migrační krize. Přes alpskou zemi přecházely stovky tisíc uprchlíků do Německa, ale desítky tisíc jich také v Rakousku zůstaly. Země loni přijala 90.000 žádostí o azyl, což je víc než jedno procento její populace. Letos zatím požádalo o azyl v Rakousku 28.000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…