Chovanec varuje Zemana. Jde o Babiše

15.12.2016 22:02

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš je predátor a není férový hráč. Uvedl to alespoň ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) na uzavřeném jednání ústředního výkonného výboru strany minulý týden. Záznam nyní zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Chovanec varuje Zemana. Jde o Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Pevně doufám a věřím, že prezident republiky bude nestranný a že bude hledat cestu ke straně, ze které vzešel. Pokud tomu tak nebude, nezbude nic jiného, než se zamyslet a v rámci referenda, které avizoval Bohuslav Sobotka, hledat jiného kandidáta,“ uvedl ve svých slovech na sjezdu Chovanec. Dodal, že jej mrzí viditelné sbližování prezidenta Miloše Zemana právě s Andrejem Babišem. 

Záznam svého projevu z uzavřeného jednání vedení ČSSD teď Chovanec sám zveřejnil na Twitteru. „V posledních dnech, abych se přiznal, mě velmi mrzí to viditelné sbližování Miloše Zemana s Andrejem Babišem,“ řekl Chovanec straníkům. Do Zemana se v projevu pustil i za to, že pochválil Babiše za rozpočet na příští rok. „Pro boha živého, to je vláda Bohuslava Sobotky, výsledek rozpočtu je výsledek celé vlády, a ne Andreje Babiše,“ řekl. 

Kompletní záznam najdete ZDE.

Následně si také posteskl nad nečinností odborů. „My tu říkáme, půjdeme do války, ale kdo půjde s námi? Kde jsou odbory? Kde jsou odbory v dopravě, které dnes mají stávkovat v době, kdy jim rozebírají České dráhy pod rukama,“ pustil se ministr vnitra do odborů. Podle jeho slov je potřeba, aby odbory byly partnery, aby se zvedly a stály v jednom šiku. „Zatím jsme se dočkali toho, že na jednání odborů freneticky tleskali Andreji Babišovi,“ sdělil Chovanec.

Vadí mu také mediální přestřelky, které se odehrávají v novinách Andreje Babiše. „Nepomáhejme médiím,“ vyzval Chovanec k tomu, aby se vše řešilo uvnitř strany. „I ti komunisté jsou férovější, přiznávají, že Haló noviny jsou jejich,“ vyjádřil se k vlastnictví MF Dnes a Lidových novin Babišem. „Ty noviny vytvářejí v zemi neklid,“ myslí si. 

Závěrem uvedl, že je nutné mít jednotné vedení strany a jednoznačná poselství. „Jsem pevně přesvědčen, že porazit Andreje Babiše jsme schopni. Je to naše historická zodpovědnost. Vůči předkům i vůči dětem,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…