Co jim tak sejmout imáma? Vzrušené reakce na vraždu kněze ve Francii

26.07.2016 13:25

„Evropa, zvláště západní, se musí vzpamatovat ze snu multikulti, ze kterého se v kombinaci s arabským jarem a obrovskou nelegální migrační vlnou vyklubala děsivá noční můra,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu po dalším teroristickém útoku ve Francii hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD). Podle francouzského prezidenta Francoise Hollanda vyhlásil Islámský stát Francii válku.

Co jim tak sejmout imáma? Vzrušené reakce na vraždu kněze ve Francii
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie zažívá zničující povodně. Takto vypadá Seina a její břehy v centru Paříže, jinak druhá nejdelší řeka v zemi galského kohouta. V noci z pátku na sobotu má její hladina kulminovat.

Anketa

Ministerstvo vnitra tvrdí, že migrační krize odezněla. Má pravdu?

1%
99%
hlasovalo: 10444 lidí

Sociálnědemokratický politik radí okamžitě zastavit další příliv převážně ekonomických migrantů do Evropy, zřídit humanitární tábory na území jejich domovských států a souběžně s tím začít řešit návrat milionů ilegálních migrantů z EU do jejich domovských států. Neodkladně by měla být dle jeho názoru rovněž provedena plošná přeregistrace všech migrantů od roku 2015 ve všech státech EU spojená s bezpečnostními prověrkami.

„Státy se zpackaným multikulti by měly garantovat, že jejich bezpečnostní služby mají přehled o eventuálních podezřelých aktivitách svých občanů ve druhé a další generaci migrantů (záměrně nezmiňuji etnický ani náboženský původ),“ míní Hašek.

 Bez těchto jasných kroků dle něho dojde k rozkladu Evropy a budou hrozit násilné konflikty uvnitř jednotlivých států ve formě občanských nepokojů či občanských válek jako zoufalé reakce na neschopnost států a vlád garantovat vlastním občanům jejich bezpečnost.

S reakcemi na sociálních sítích přispěchali i další. „Ale s islámem to nemá nic společného. Co myslíte, když se nejsou schopni vzpamatovat politici, zvetí se alespoň církev? Anebo bude i nadále plivat na svou 2000 let starou historii?“ zveřejnila advokátka Klára Samková. „Další chudáci, co se k nim Francie nezachovala s patřičným respektem, mají psychické problémy, a není to terorismus,“ přidala se další advokátka Miroslava Hustáková.

Podle někdejšího politika ODS Petra Paulczyňského jsme se dostali na novou úroveň. „Podřezávají kněží. Co jim tak sejmout nějakýho imáma?“ navrhuje Paulczyňski.

Odeslaný screenshot obrázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…