Další, co se nachytal? Výsměch odpůrci Zemana, který dělá reklamu Číňanům

08.11.2016 6:27

Reklamní kampaň na nové mobilní telefony značky Honor, jimž propůjčil svou tvář kajakář, stříbrný medailista z olympiády v Londýně z roku 2012 Vavřinec Hradilek, okomentoval na sociální síti šéfredaktor Mladé fronty Dnes Jaroslav Plesl.

Další, co se nachytal? Výsměch odpůrci Zemana, který dělá reklamu Číňanům
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

„Aby zas nedošlo k nějakýmu trapnýmu nedorozumění, mám tu jedno varování nejen pro Vávru Hradílka: Honor je značka spadající pod čínský koncern Huawei,“ napsal.

Hradilek má přinejmenším rezervovaný vztah k hlavě státu. Letos v srpnu nepřišel na Pražský hrad, kde Miloš Zeman za účasti sportovců podepsal přihlášku na olympijské hry v Rio de Janeiru. Trojnásobný mistr světa na svůj facebookový profil napsal, že pozvánku odmítl, protože neměl sílu sedět v zakouřeném prostředí. Vymezil se i proti Zemanovu někdejšímu premiéru Rusnokovi.

Plesla zaujal i slogan, který reklamu na uvedený telefon doprovází: „Ale ten slogan ‚Přiznej barvu‘ je v kontextu vypjaté protičínské atmosféry samozřejmě mimořádně vtipnej. Mohl by ho používat i Lobkowicz...,“ uvedl Plesl s narážkou na ,,aféru" minulých dní, kdy se ukázalo, že šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška, který protestoval proti ,,poklonkování Číně", přijímá pro festival dary od pivovaru vlastněného Číňany.

V následné diskusi na tento příspěvek reagovala uživatelka Facebooku Misha Julišová: „Njn cesta peněz .. pokud se po ní vydáme, obvykle vždy dojdeme k cíli,“ napsala.

O něco později Plesl ironicky připsal: „Byznys a peníze nemohou stát nad morálními principy! Co to udělá se současnou generací českých dětí, když se jejich vzory nechají tak snadno koupit? To vám dnes večer v Událostech, komentářích vysvětlí Lenka Dusilová a Vavřinec Hradilek. Moderuje David Borek.“

Zdeněk Feix na to reagoval slovy: „Další pokrytec, nebo jen hlupák?“ Plesl odpověděl: „b“. Zdeněk Feix na to vzápětí reagoval: „AB hloupý pokrytec, pokračování příště.“

Celý text příspěvku Jaroslava Plesla na jeho facebookovém profilu:

Aby zas nedošlo k nějakýmu trapnýmu nedorozumění, mám tu jedno varování nejen pro Vávru Hradilka: Honor je značka spadající pod čínský koncern Huawei.

Ale ten slogan "Přiznej barvu" je v kontextu vypjaté protičínské atmosféry samozřejmě mimořádně vtipnej. Mohl by ho používat i Lobkowicz...


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…