Daniela Drtinová narazila na Aleše Hušáka. Ta koukala...

26.09.2016 14:45

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák kandiduje do Senátu ve volebním obvodu Praha 6. Původně se nechtěl politicky angažovat. Co se změnilo, že změnil názor? Nejen o tom diskutoval s Danielou Drtinovou v internetové televizi DVTV.

Daniela Drtinová narazila na Aleše Hušáka. Ta koukala...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

První věc, která to změnila, byly kvóty a chování české vlády ohledně kvót. Druhým důvodem byla propaganda, která se otevřela kolem brexitu. Třetím důvodem bylo, že firmy předního českého ministra začaly vyhrávat tendry. Posledním důvodem byl nejmenovaný komentátor, který napsal, že zastánci czexitu jsou velezrádci. Tyto věci, z nichž cítil pohrdání lidmi, jej prý přiměly k tomu, aby zkusil vstoupit do politiky.

Anketa

Bez Evropské unie bychom chcípli hlady, myslí si Karel Schwarzenberg. Má pravdu?

2%
98%
hlasovalo: 8768 lidí

O Senátu ale píše, že je institucí k ničemu. Proč ale do něj kandiduje? Protože nyní jinou možnost nemá. Říká, zvolte mě a budu se mít dobře, ale i vy se budete mít dobře. „Nic špatného na tom není, na rozdíl od jiných já to říkám otevřeně,“ podotkl. Dobře se prý budou mít díky tomu, že v Senátu bude prosazovat svůj program, a to až na hranu zákona.

Celé video je ZDE

Vystupuje proti politické korektnosti. Proč? „Stalo se politicky nekorektním označovat muže nebo ženu tmavé pleti jako černocha. To je klasická politická korektnost, že se to nemá říkat. Já říkám dobře, v tom případě slovo běloch je také rasistické. Je třeba nalézt nějaký ekvivalent toho slova, abych se já necítil nekorektně.“

Národ má být ozbrojen

Hušák je také přesvědčen o tom, že národ má být ozbrojen. „Ve Švýcarsku je to zcela běžné, v USA je to zcela běžné,“ uvedl s tím, že přísahá na druhý dodatek americké ústavy. „Protože to má ještě jednu výhodu. Vláda, která se snaží ten národ nějakým způsobem ujařmit, tak ten národ má právo vzít zbraně do svých rukou a vlády se zbavit. A tím, že Evropa odstoupila kdysi od této možnosti, tak zatímco ve Spojených státech se za posledních 200 let takové věci nestaly, tady v Evropě jsme se dočkali nejdříve nacismu a pak komunismu,“ argumentoval.

Žádné státní peníze pro neziskovky

Myslí si, že neziskové organizace by měly přestat dostávat příspěvky ze strany státu. „Jestli chce někdo dělat charitu, ať dělá charitu. Jestli chce někdo dělat mecenášství, ať dělá mecenášství. Ať to dělá buď za svoje, nebo za to, co vybere od ostatních lidí. Jestliže někdo dělá charitu z příspěvků EU, což mimochodem jsou naše daňové výnosy, anebo ze státního rozpočtu, nejde o žádnou neziskovou činnost, ale o skryté zaměstnávání lidí,“ dodal.

EU má být zničena

Navrhuje, aby kdo dosáhne středoškolského vzdělání, bude mít určitý koeficient nemocnosti a pracovitosti a zplodí tři děti, dostane milion korun. Podle něj je totiž velkou překážkou vyšší porodnosti nedostatek peněz, se kterým se rodiče potýkají.

Myslí si také, že EU má být zničena. „Jsem rozhodně pro spolupráci mezi evropskými národy i proto, že část svého života žiji jinde v Evropě. Politická unie je jen příležitostí pro Francii a Německo, aby ujařmovaly malé státy. Já jsem proti EU jako politické unii. Proto rozumím brexitu velmi dobře, protože jim šlo o politickou unii, ne o mezinárodní spolupráci. Přeju si výměnu zboží, nepřeju si Junckera, nepřeju si Německo, které vládne Evropě, ani Francii,“ vysvětlil.

Ocenil Miloše Zemana – je to prý u nás jediný politik. Ostatní jsou prý jen „želé“.

Jeho kampaň bude stát 110 tisíc a celou si ji bude platit ze své kapsy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…