David Rath řeší problém: Mrtvý otec mu všechno odkázal, ale o podíl se hlásí bratr

13.07.2016 10:21

Spor o majetek se rozhořel v rodině Rathových. Po smrti Ratmíra Ratha se jeho dva synové, exhejtman David a jeho bratr Michal, začali dohadovat. Důvod je prostý – Ratmír veškerý majetek odkázal jen Davidovi. Píše to server iDNES.cz.

David Rath řeší problém: Mrtvý otec mu všechno odkázal, ale o podíl se hlásí bratr
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Já, prof. Ratmír Rath, odkazuji veškerý majetek svému synovi MUDr. Davidu Rathovi,“ píše se mimo jiné v závěti, kterou psal Ratmír rukou. Stíhaný politik by tak měl získat i osm milionů korun, které mu zabavila policie v korupční kauze a které podle něj patřily právě jeho otci. 

O platnosti závěti, kterou napadl Michal Rath žalobou, tak nyní bude rozhodovat soud. Podle jeho slov se totiž otec nikdy nezmínil o tom, že by jej chtěl vydědit. „Závěť je jen cár papíru, žádná oficiální uzavřená u notáře,“ uvedl Michal Rath s tím, že jediným svědkem u sepsání závěti byla zdravotní sestra z kliniky, kde Rath senior pracoval. 

Původní text ZDE.

Davida Ratha se nyní zastává jeho advokát Adam Černý. Podle jeho slov klient nic takového nechtěl. „Už vzhledem k památce otce však plně respektuje jeho vůli,“ sdělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…